Hírek apple

Dátum: 2016-06-21 | írta: Tocso

0

Trump miatt szakít az Apple a republikánusokkal

iCentre

Jelenleg Trump a világ egyik legmegosztóbb embere, hisz szinte ugyanannyi kedvelője van, mint utálója világszerte, és most úgy néz ki, az utóbbiak táborához csatlakozott az Apple.

Bár nem reklámszerűen,  de a cupertinói cég eddig támogatta a republikánusokat, mind technikai eszközökkel, mind anyagi hozzájárulással.

Eddig a kapcsolat jól működött, azonban Donald Trump, az egyik nagy esélyes republikánus elnökjelölt  miatt, az Apple visszamondott mindenféle támogatást.

Bár nem nyíltan tették ezt, egy belső informátor szerint a cégnek nem tetszettek Trump kijelentései.

Az egész ügy az Apple vs FBI elleni harcnál kezdődött, ahol Trump az FBI-t támogatta, miszerint kell egy biztonsági kiskapu az iOS-be, hogy a hatóságok bármikor be tudjanak hatolni a készülékekbe.

A remek hajszerkezettel bíró úriember továbbá a követőit is felszólította, hogy ne vásároljanak Apple terméket.

Ezután az Apple gyártási politikáját támadta, miszerint az USA-ba kellene minden Apple terméket gyártaniuk.

Ezekkel még meg is békélt volna a cég, azonban mostanában egyre hajmeresztőbb állításokat tesz Trump a bevándorlókról, a nőkről és a melegek jogairól.

Ezt elégelhette meg Tim Cook és az Apple vezetősége, mivel az Apple elhatárolódik minden ilyen kijelentéstől és kiáll az emberi jogok mellett.

Jó látni, hogy annak ellenére, hogy a párt lecserélheti a döntés miatt az Apple kütyüket más gyártó eszközeire, ezért valószínűleg sok ingyenreklámot buknak, mégis kiállnak az általuk képviselt eszmék mellett.

Forrás: iClarified

Címkék:Vissza a tetejére ↑