Hírek

Dátum: 2016-06-22 | írta: Tocso

0

Kerneltitkosítás nélkül érkezett az iOS 10 első bétája

iCentre

Biztonsági szakértők érdekes tényt jelentettek az iOS 10 első bétájáról.

Egy igen érdekes cikket hozott le a MIT Technology Review, mely szerint az iOS 10 bétájából kimaradt a kerneltitkosítás.

A kernel felel azért, hogy a szoftverelemek hogyan használhatják a hardver erőforrásait, tehát lényegében ez az operációs rendszer magja. Ezt az Apple a hivatalos szoftvereiben mindig erősen védte, ezzel is nehezítve a jó és a rossz hackerek munkáját.

A titkosítás kivétele azonban nem jelent automatikusan rossz dolgot, mivel több lehetőség is lehet. Lehetséges, hogy az Apple csak az első pár bétából hagyja ki a biztonsági elemet, míg a külső szakértők visszajelzése alapján foltozgatják azt. A másik lehetőség, hogy az Apple direkt hagyta ki a titkosítást, így újfajta stratégiát indít az iOS biztonságának növelésére. Ezzel a cég elérheti, hogy több visszajelzést kapjon az etikus hackerektől, így állandóan frissülő adatbázisa lesz az esetleges új szoftverek sérülékenységeiről, melyet foltozhat a következőkben.

Érdekes lépés a cég részéről, ami nem azt jelenti, hogy szakítottak volna az erős titkosítással, sőt igyekszenek továbbjavítani azt.

Címkék:Vissza a tetejére ↑