Hírek

Dátum: 2016-06-22 | írta: Tocso

2

Mark Zuckerberg – A Facebook atyja nem bízza a véletlenre

iCentre

Mark Zuckerberg közel tíz éve a semmiből indította közösségi oldalát, mely mára már komplett médiabirodalommá vált, nem csak a Facebook által.

Zuckerberg a Facebookon ünnepelte meg 500 milliomodik aktív felhasználóját egy igen stílusos kép keretében, azonban pár szemfüles blogger felfedezett egy érdekességet a fotón.

Zuckerberg MacBookján le vannak ragasztva a mikrofonok és a kamera.

Egyesek szerint ez csak véletlen eset, vagy nem is az ő gépe, azonban páran élő streamekben is felfedezték ezt a biztonsági opciót. 🙂

mark-zuckerberg-tape-facebook-instagram-1-1592x796

Bár nem a legszebb és elegánsabb megoldás, vitathatatlanul hatékony. Zuckerberg az utóbbi időben egyre több pénzt költ személyes védelmére, mely idén már elérte a 16 millió dollárt, azaz kb. 4,6 milliárd forintot. Ebből a pénzből fizeti 16 főből álló személyi testőreit, akik saját és a családja biztonságáért felelnek. Talán érthető is az elővigyázatosság, mivel a Facebook-őrület miatt nem csak elégedett felhasználók vannak, és finoman szólva Amerika nem a nyugodt vérmérsékletéről ismert.

Viszonyításképpen érdemes megemlíteni, hogy Tim Cook biztonságára az Apple tavaly alig 209 ezer dollárt költött, mely igen elenyésző összeg egy ilyen kaliberű cég vezérigazgatójához képest.

FRISSÍTÉS: Neked azért nem szükséges ilyen eszközhöz folyamodnod. A 2008-as modellek óta a zöld LED és a kamera hardveresen van csatolva, lehetetlen úgy aktiválni a kamerát, hogy a zöld LED ezt ne jelezze. Ugyanakkor egy ilyen kameraleragasztás a mikrofont nem némítja el, márpedig éppen a hangfelvételek a kényesebbek, nem egy a kijelzőt bámuló arc, így emiatt nem is lenne sok értelme a leragasztásnak.

Forrás9to5Mac

Címkék:  • Earl Corwin

    … de ő ezt nem tudja és leragasztja – ne nézzetek már madárnak, hogy nem lehet azt egy kémprogrammal kikapcsolni, hogy égjen a led – gyerekek…

    • Horváth Gergely

      Ha hardveresen van csatolva akkor nem kifejezettem

Vissza a tetejére ↑