Hírek

Dátum: 2016-06-23 | írta: Tocso

0

Apple Watch – watchOS 3 tapasztalatok

iCentre

Végre látszódik, hogy az Apple-nek volt ideje gondolkozni, mire is jó a Watch.

Az Apple Watch szoftverével az volt az alapvető probléma, hogy igazából az Apple sem tudta mi kell nekünk, így mindenből adott egy kicsit, aztán várta, mi sül ki belőle.

Az új watchOS 3-on már látszódik, hogy sok visszajelzést kaptak a vásárlóktól és kitaláltak ténylegesen, mire is jó a Watch.

 Instant Launch

A funkció lényege, hogy az alkalmazások már nem fognak hosszú másodpercekig tölteni, mint anno az első iPhone-ok idejében, ami bár nem sok idő, mégis idegesítő lehet a gyorsasághoz szokott felhasználóknak.

A Watch-ot sokan azért vettük, hogy apróságokért ne kelljen előszedni a telefonunkat és gyorsan megoldjuk azt az órán és már megyünk is tovább.

Csak ez a várakozás már néha arra késztette az embert, hogy inkább iPhone-on intézze el a dolgot nagyobb kijelzőn, mintsem várjon a Watch reagálására. Ezt oldotta meg végre az Apple, így

végre normális sebességgel működik az óra.

quick-apps-1465841921-sNoX-column-width-inline

Dock és Control Center

A Dock jó ötlet volt, mivel az alkalmazások közti váltás egy rémálommal volt eddig, mivel ha gyorsan akartunk egyik appról a másikra váltani, ki kellett lépni, majd a kis kijelzőn kivadászni a kis ikont, majd reménykedni, hogy jó appot nyitsz meg nagyobbacska ujjbegyeddel…

A Dock lényegében egy multitasking menü, melyhez hozzá is adhatod a legtöbbet használt appokat, így sokkal gyakorlatiasabb lett a Watch használata.

A Control Centerrel kapcsolatban azonban már vannak fenntartásaim. Az eddigi swipe rendszer helyet kaptunk egy iPhone-on lévő Control Centerhez hasonló menüt, amit az elmúlt egy hétben nem is használtam, és valószínűleg nem is fogok.

Egyelőre visszasírom a lapozgatós megoldást, ahol gyorsan elérhettem a zenevezérlőt és a pulzust.

Bevitel

Ez majd egy jó kis funkció lesz, csak az első bétában annyira hibás, hogy szinte mindig összeomlik, így nem tudtam sokszor használni.

Lényegében berajzolhatjuk a betűket egy felületbe, mely utána rendes digitális karakterré alakítja,  így rövid üzenetekben már válaszolni is tudunk ha gyorsan kellene.

wwdc-2016-watch-scribble

Face

Kaptunk egy rakat új felületet is az órához, melyek nemigen izgatnak, mivel mindig Mickey egér van beállítva nálam. 😀

 

Persze, ha olyan helyre megyek, be van készítve egy modernebb nézetű, de ezeken kívül nem használok többet. Azonban jó hír, hogy már az iPhone-os appban is láthatjuk a face-eket, így könnyebben böngészve állíthatjuk be a hozzánk legjobban illőt.

Forrás:CultofMac

Segélyhívás

Bár soha ne kelljen használni, de azt mondom, hogy ez a watchOS 3 leghiánypótlóbb újdonsága, melyet nem is tudom, hogy hagyhatott ki az Apple az alapszoftverből.

Baj esetén csak egy gyors swipe és már beszélhetünk is a diszpécserrel, miközben akár segíthetünk is, hisz mindkét kezünk szabad és tudjuk tenni amit mondanak és reagálhatunk is rá.

DE, sajnos itthon egyelőre csak az orvosi azonosítónkat tartalmazza… ami egyenlő a nullával, remélem azért ez hamarosan változik.

Edzés

Ezen a téren már a watchOS 2 is elég jól szerepelt és nagy újdonságokkal nem is tudták kiegészíteni. A megosztás funkció biztos jó, ha baráti körünkbe sok a Watch tulaj, mert motivációt ad, hogy ráverjen haverjára még pár km-t.

Légzés

A keynote alatt nem is igazán tudtam mit is szeretne ezzel az Apple, nem is nagyon figyeltem, mikor néztem át az új OS-t, azonban egyszer kaptam az értesítőt, mint tevékenység jelentést, hogy kicsit lélegezzek –  mondom rendben, de mi van? 😀

Nos, az új funkciót mi állítjuk be, mennyi ideig szeretnénk csinálni és egy perctől indul a dolog. A Watch hosszú belégzésnél rezeg, majd írja, hogy hosszú kilégzés jön… és így tovább.

Nemigen hittem a dologban, aztán amikor munka közben végigcsináltam pár 3-4 perces ilyen légzőgyakorlatot, kicsit meghajoltam az Apple előtt, mert bár nem hozta meg a munkakedvem, a stresszt és nyomást kicsit csillapította, így sikerült elérni egy nyugalmibb állapotot.

Összességében elégedett vagyok a watchOS 3-mal, kötelező frissítés minden Watch tulajnak, hiszen

gyorsít az órán az akkumulátor időt nem csökkentve, illetve sok apró könnyebbséget hoz a mindennapokba.

Címkék:Vissza a tetejére ↑