Hírek

Dátum: 2016-06-27 | írta: Tocso

0

Új adatgyűjtési technikát vezet be az Apple az iOS 10-ben

iCentre

Az Apple-nél szóba sem kerülhet a kéretlen adatgyűjtés vagy saját adatok kiszivárgása, és ez az iOS 10-zel sem változik.

Még a WWDC-n beszélt az iOS 10 megváltozott adatvédelmi mechanizmusáról az Apple, melyről csak annyit tudtunk, hogy nem azt jelenti, hogy innentől mindent tud rólunk a “nagytestvér”, hanem saját mesterséges intelligenciájuk fejlesztésében segít.

A Recode utána is nézett, hogy ez ténylegesen mit is jelent majd a végfelhasználók számára – az eredménynek ők is örültek.

emojireplacer

Az ún. differenciál adatvédelemről kiderült, hogy opt-in rendszert használ, tehát csak akkor vesz részt benne a felhasználó, ha azt engedélyezi.

Ha ez a jogosultság megvan, akkor is csak olyan név nélküli metaadatokat továbbít, ami segíti a gyors bevitel funkció fejlesztését, a smiley vagy emoji tippekben vagy a Spotlightban, tehát csak olyan területről küld metaadatokat, melyek segítik a saját MI-juk fejlesztését.

Azt is külön kiemelték, hogy az iOS 10-ben érkező Fotók újdonságait nem érinti az ilyen adatgyűjtés, az arc – és objektumfelismerés nem tartozik bele ebbe az algoritmusba.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑