Hírek

Dátum: 2016-06-27 | írta: Tocso

0

Új típusú Thunderbolt-monitor érkezhet az Apple-től

iCentre

A napokban járta végig a világsajtót az Apple közleménye, miszerint megszüntetik a Thunderbolt-monitorjukat, azonban úgy néz ki, ez a jövőben változhat.

Az Apple kijelzőjének távozásának okára csak erős tippek vannak, de a legvalószínűbb az lehetett, hogy nem felelt meg a 2016-os igényeknek. Ahelyett azonban, hogy frissítette volna ezt a terméket, inkább száműzte, melynek számos oka lehet.

Lehet, hogy egyszerűen nem volt már kapacitásuk ezzel is foglalkozni, nem volt meg a kellő piaci tapasztalatuk, a konkurencia túl erős, vagy csak szimplán nem éri meg forgalmazni.

Azonban a BuzzFeed egyik újságírója szerint még ne temessük teljesen a termékvonalat.

Régebben is szóltak hírek egy integrált GPU-val rendelkező Thunderbolt-monitorról, mely igazi megváltás lett volna rengeteg ember számára. Tudjuk, hogy a legerősebb MacBook Prók grafikus teljesítménye is messze elmarad az árkategóriától elvárttól. A macOS professzionális szoftverei, mint a kép- vagy videóvágók azonban szinte követelik a GPU-kat, hogy rendesen működhessenek. Ezeket viszont – egy teljesítményszint fölött – az Apple nem rakhatja bele MacBookjaiba, hisz az méretnövekedéssel és akkumulátoridő-csökkenéssel járna, ami presztízskérdés a cégnek.

Erre lenne jó megoldás az integrált GPU-val rendelkező Thunderbolt-monitor, mely lényegében levenné a terhet a kisebb teljesítményű integrált kártyáról, és a maximális teljesítményt hozhatná ki a MacBookból, hisz a monitorban könnyebben helyezhető el egy nagyobb GPU, a tápellátásáról pedig a hálózati feszültség gondoskodna.

Erre azonban valószinűleg egy darabig várni kell, azonban reméljük, hogy még a jövő év folyamán megérkezhet az újragondolt Thunderbolt Display.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑