Hirdetés

Dátum: 2016-07-04 | írta: Zehy

0

iSamurai – iPhone 4s akkumulátor csere akció

iCentre

A hétvégén ért véget a Volt fesztivál, ahol napközben nem sörrel, hanem telefontöltővel kóválygó emberek hada lepte el minden nap a fesztivál területét.

A telefonok ilyenkor amúgy is aktív használatnak vannak kitéve, hiszen muszáj képeket, videókat, szelfiket lőni állandóan, ami eléggé tudja meríteni a készüléket, de ha az akkumulátor már “túlkoros”, akkor már akár koncertre se érdemes külső akksi nélkül elindulni.

Sokan hatalmas hibának róják fel, hogy az iPhone-oknak nem feltétlen a legnagyobb kapacitású akkumulátora van, mint ami a megfelelő működéshez szükséges lenne. Ez részben jogos, de a legtöbben abba nem gondolnak bele, hogy az állandó facebookozás és társaik, illetve a feleslegesen futó egyéb funkciók pluszban merítik a telefonjukat, amiért az akksi teljesítményét és az iOS-t okolják. Nem mellesleg az se mindegy, hogy a készülék milyen idős, hány ciklust sikerült már beletöltenünk az akkumulátorába, illetve hogy milyen töltőadapterrel és kábellel szoktuk tölteni.

Amennyiben úgy érzed, már nem bírja olyan sokáig egy töltéssel a telefonod, érdemes az ebben a cikkben található lépeseket végigcsinálni, mert lehet, csak ez a gond.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan problémák is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak, az akku cseréje. Ilyen problémák lehetnek a váratlan újraindulások, fagyások, a felhasználói beavatkozás nélküli kikapcsolások (ez legtöbbször hidegben szokott előfordulni) és akár a teljes használhatatlanság. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket.

Az egyik leghálásabb és legkönnyebb szervizelés az iPhone 4/4s akkumulátor cseréje. Elég csak az alsó két csavart kitekerni, a hátlapot felcsúsztatni és máris az akksival találjuk magunkat szembe. További két csavar eltávolítása után már le is tudjuk csatlakoztatni a hibás akksit az alaplapról, amit utána a kis műanyag kiemelő fülecskével el is távolíthatunk a készülékből, hogy a helyére betehessük az új akkumulátort és a telefon tulajdonosa újra élvezhesse a hosszú üzemórákat.

A következő akciónkban a rakoncátlankodó iPhone 4s akkumulátorokat cseréljük kedvezményesen. A csere mindössze fél óra alatt elkészül és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá. Kérdéseitekkel bátran forduljatok hozzánk!

Természetesen, ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal is van videó a művelethez:

 

Forrás: iSamurai

Címkék:Vissza a tetejére ↑