Hírek

Dátum: 2016-07-06 | írta: Hella

0

Egy másik hacker is bűnösnek vallja magát a sztárok iCloud képeinek ellopásában

iCentre

A chicagói férfi részt vett abban az adathalászatban, ami az utóbbi időben igencsak nagy port kavart…

…mikor is  több mint 300 iCloud és Google Gmail felhasználó adatait tették nyilvánossá, köztük több híresség intim képeit is megosztva ( nem mintha a 80%-ukat nem láttuk volna még pucéran, bár biztos hatalmas sokk lehetett, meg gondolom az ezért kieső pénzösszegek is megkarcolták a büszkeségüket…) .

Ezért a bűncselekményért az elkövetők akár öt évet is lecsücsülhetnek egy szövetségi börtönben.

A kaliforniai székhelyű ügyvédi iroda nyilatkozata szerint a 28 éves Edward Majerczyk bűnösnek vallotta magát.

Az adathalász programmal a felhasználókat a  Google-nél és az Apple-nél egy  hamis weboldalra irányította, ahol összegyűjtötte a felhasználóneveket és a jelszavakat.

Ezen információk alapján a hacker eltulajdonított magán jellegű ( igen olyan…) fotókat és videókat( és nem, már nem érhetőek el, bár ha valami egyszer felkerül a netre…) , valamint számla kivonatokat, miegymást, amit az ember lánya nem kíván avatatlan szemek elé tárni.

A “Celebgate” néven elhíresült esetben olyan nevek is felmerültek az áldozatok listáján, mint Kate Upton, vagy Jennifer Lawrence.  Amikor a hírek beharangozták az első eseteket, egyből az Apple-t kezdték támadni, ám a cég tagadta ezen vádakat, mondván ők mindent megtesznek, hogy az iCloud a lehető legbiztonságosabb legyen.

Majerczyk a második vádlott az ügyben, elsőként a 36 éves Ryan Collins vallotta magát bűnösnek még márciusban.

Bár azóta nem sok mindent hallani ezen kívül az ügyről és a biztonsági óvintézkedések is maximális erőbedobással lettek felfejlesztve (mert ugye mindig van hova), én biztos vagyok benne, hogy még nem egy ilyen személyiségi jogi sértés lesz az elkövetkezendő években, mert az emberek mindig jobban szeretnek kutatni más szennyesében, mint  a sajátjukban.

Címkék:Vissza a tetejére ↑