Hírek

Dátum: 2016-07-11 | írta: Tocso

0

iPhone – 8 éve történelmi sikert ért el az Apple

iCentre

2008 július 11-én, azaz 8 évvel ezelőtt a mai napon kezdte árusítani az Apple az iPhone 3G-t, mely mérföldkőnek számít az Apple, az iPhone, de az egész ágazat életében is.

8 éve, egy pénteki napon kezdték árusítani az okostelefonok új generációját az iPhone 3G-t, melyből az Apple-nek az első hétvégén 1 millió darabot sikerült eladnia.

Ez enyhén szólva is szenzációnak számított, mivel az iPhone 2G-nek ehhez a számhoz 74 nap kellett.

A siker több dolognak is köszönhető volt. Egyrészt hardverileg is fejlődött elődjéhez képest, kapott GPS modult és már támogatta a 3G adatkommunikációt, másrészt pedig iOS 2-vel érkezett, mely támogatta a push e-mail értesítéseket, a navigációt, és ami a legfontosabb, elhozta az App Store-t.

A sok újítás ellenére azonban a döntő dolog, ami sikerre vitte az eladásokat, az az árazás mérséklése volt, mert a 2G $499-os ára után az iPhone 3G már jóval olcsóbban $199-os áron vált elérhetővé.

Ezek a számok ma már kevésnek számítanak – hisz az iPhone 6s nyitóhétvégéjén 13 millió darabot sikerült eladni -, azonban innentől az iPhone eladások szárnyalni kezdtek, akár csak az Apple.

 

Forrás: CultofMacVissza a tetejére ↑