Hírek

Dátum: 2016-07-12 | írta: Tocso

0

A Pokemon GO 3x annyit hoz az Apple-nek, mint a Nintendónak


iCentre

A Pokemon GO a Flappy Bird-höz hasonlóan felrobbantotta az internetet, de ebből az Apple is elég jól profitál.

Bár még az európai rajt meg sem történt, mindenki a Pokemon GO-t nyomja már napok óta, ami hatalmas sikert vetít előre a tényleges megjelenés utánra.

A megjelenés óta a Nintendo-részvények már 7 milliárd dollárral érnek többet, mely nagy növekedés az elmúlt évek nem túl pozitív tőzsdei képe után.

A Pokemon GO egy kiterjesztettvalóság-játék, melyet egy Niantic nevű startup cég fejlesztett ki, mely eredetileg a Google egyik vállalata volt, azonban annak központosításakor függetlenedett, így önálló cégként fejleszti a játékot.

A cég licencelte a karaktereket és a nevet a Pokémon Companytól, valamint partnerségre lépett a Nintendóval. Bár az játék ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlásokból dollármilliós bevétel származik, mely az Apple-nek is szép hasznot hoz. Minden alkalmazáson-belüli vásárlásból 30%-ot kapnak, 30%-ot a Nantic, 30%-ot a Pokémon Company, és a legkevesebbet a Nintendo, a maga 10%-ával.

Pokémon GO

Pokémon GO

Fejlesztő: Niantic, Inc.

Ár: Ingyenes
Méret: 284.42 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

A fejlesztők jó lóra tettek, hogy főleg az iOS-es verziót fejlesztették, mivel egy 2015-ös elemzés is kimutatta, bár a Google Play-ből több alkalmazást töltenek le, azonban az App Store-ból való letöltésekből sokkal több fizetős felhasználót tud szerezni egy-egy fejlesztő az alkalmazáson belüli vásárlásokból.

App_Annie_2-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

Sajnos ezt a jelenséget az Android-felhasználók is megérzik, mivel az Android-os verzióban sokkalta több hiba található, és a piac töredezettsége miatt ezek sokkal lassabban lesznek javítva, mint az iOS-es verzióban.

Mint azt a játékról tudni lehet, figyeli a relatív sebességünket, pl. hogy nem-e kocsival vagy biciklivel akarunk Pokémonokra vadászni, amihez felhasználja a telefon giroszkópját, és más egyéb érzékelőit is, ezzel kiszűrve a csalás lehetőségét. Ezen hardverinformációk kezelése alkalmazáson belül nem nagy kihívás, mivel az Apple folyton megújítja a fejlesztői környezetet, ezzel könnyítve munkájukat, míg a rivális platformon rengeteg hiba jelentkezik ebből kifolyólag.

Bár idehaza jelenleg még nem elérhető, már több App Store-ból is letölthető (USA link), így már bárki most is Pokémon-mesterré válhat. 😀

Forrás: AppleInsider

Címkék:Vissza a tetejére ↑