Hírek

Dátum: 2016-07-18 | írta: Zehy

0

iSamurai Heti Akció – iPhone 5 home gomb csere – 3.990 Ft

iCentre

6 hónap garanciával. Az akció időtartama július 18. – július 31.

Egy évtizede még elképzelhetetlen volt, hogy egy mobiltelefon ne legyen tele gombokkal, ma meg már egy kezünkön meg tudjuk számolni, mennyi nyomógomb található rajtuk.

Az iOS készülékek főleg híresek voltak arról, hogy kevés a gombjuk – amit lehet, azt szoftveresen oldják meg és nem hardveresen.

Az iPhone-okon a kezdetektől fogva mindig ugyanannyi gomb található: egy Főgomb (ismertebb nevén Home gomb), egy ki- és bekapcsoló/alvás-ébresztés gomb, illetve két hangerőszabályzó, továbbá igaz nem gomb, de szerves részét képezi a készülékeknek a csengetés-némítás kapcsoló.

A készülék vitatatlanul legfontosabb gombja a Home gomb, hiszen ezzel tudunk kilépni az alkalmazásokból, vagy belépni a multitaskingba. Androidon erre ott van a többfunkciós vissza gomb is, így ott nem kell mindig a főgombot megnyomni a kilépéshez. Amennyiben a készülékünkön a Home gomb meghibásodik, eléggé meg vagyunk lőve sajnos, ha a bekapcsoló gomb vagy a hangerő gombok adják meg magukat az még kisebb gond, azokat könnyebb nélkülözni, a de Home gomb már más tészta.

Sokak számára kevéssé ismert vagy teljesen ismeretlen funkciója az iOS-nek az AssistiveTouch (Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, AssistiveTouch), amivel a fizikai gombok funkcióit tudjuk szoftveresen használni, így akár a telefont is le tudjuk így zárni, ki tudjuk kapcsolni és persze a Home gomb funkcióját is tudjuk vele szimulálni, így nem fogunk örökké benn ragadni a Pokémon GO-ban, hanem végre ki tudni lépni belőle rakoncátlankodó Home gombbal is.

Több oka is lehet, illetve több módon is rosszalkodhat egy-egy gomb az iOS készüléken. Gyártási hiba, anyagfáradás és ázás is lehet a meghibásodás hátterében. Sok esetben a gomb nem reagál vagy csak nagyon nehezen, de olyanra is láttunk már bőven példát, hogy valamiért folyamatosan nyomódott a gomb és emiatt nem tudta rendesen használni a tulajdonos a készülékét.

Az iPhone 5 javításához az út a kijelzőn át vezet, vagyis először ennek a két rögzítő csavarját kell eltávolítanunk a készülék aljából. Ezek után speciális eszközök segítségével ki tudjuk mozdítani a kijelzőt a készülék házából, viszont nagyon fontos, hogy derékszögnél tovább ne hajtsuk, hiszen akkor károsodhatnak a kijelzőn futó szalagkábelek, és azt senki se szeretné. A Home gomb flex kábelének cseréjéhez elsőként az akkumulátort kell lecsatlakoztatni az alaplapról. A kijelző csatlakozóit védő shieldet három csavar tartja a helyén, amelyeknek az eltávolítása után már le is pattinthatjuk a három kábelt az alaplapról. Ezek után a telefont félre is lehet tenni, hiszen arra most egy ideig nem lesz szükség, csak az előlapra, annak főleg az aljára. A Home gomb flex kábelét két csavar, egy fém keret és egy kis ragasztó tartja a helyén az előlapon. Ezeket leszedve óvatosan eltávolíthatjuk a kábelt, amit még le kell szednünk a fém keretről és a helyére felragasztani az újat. A Home gomb ugyebár két részből áll, így ha a flex kábelen túl a külső nyomógomb rész is valamiért cserére szorul, akkor érdemes azt is egy füst alatt cserélni, de most nem erről van szó.

A következő két hétben, vagyis hó végéig, azaz július 31-ig minden iPhone 5 meghibásodott Home gombját akciós áron cseréljük 1 órán belül és persze erre is 6 hónap garanciát vállalunk.

Ha bármi kérdésetek van, bátran forduljatok hozzánk.

Az iSamurai csapat

Címkék:Vissza a tetejére ↑