Hírek

Dátum: 2016-07-22 | írta: Tocso

0

Az Apple segített bezáratni a legnagyobb torrent oldalt

iCentre

Bár a médiában viszonylag tabu témának számít, kimondatlanul virágzik Magyarországon (is) a torrentezés, mely most világviszonylatban is nagy érvágást szenvedett, hála az Apple-nek.

Még év elején kavart nagy vitát az emberek közt az FBI-jal való párharcuk, melyben nem engedtek álláspontjukból, de hangsúlyozták, bizonyos keretek közt továbbra is segítik a hatóságokat.

Ez történt a mostani esetben is, mikor is a TorrentFreak szerint letartóztattak egy 30 éves ukrán férfit, aki az FBI szerint a KickassTorrents oldal tulajdonosa és üzemeltetője.

A vádirat szerint szerzői jogok megsértésével és pénzmosással vádolják,

melyek bizonyításához a legfontosabb bizonyítékot az Apple adta.

A férfi úgy bukott le, hogy a KickassTorrents hivatalos Facebook oldalára ugyan azzal az IP címmel lépett be, mellyel később egy iTunes-tranzakcióban is részt vett. Ezután az FBI az Apple segítségét kérte, akik kiadták a tranzakcióhoz kötődő fiók adatait – így találták meg a férfit a nyomozók.

Az oldal lekapcsolása mellett zároltak több bankszámlát is, melyen a hírek szerint 54 millió dollárt találtak, ezek feltételezhetően a reklámbevételekből származnak.

A hatóságok öröme azonban nem tartott sokáig, a tegnapi lekapcsolás után ma újraindult az oldal.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑