Hírek

Dátum: 2016-07-22 | írta: Tocso

0

Közel háromszor népszerűbb az Apple Watch, mint a Samsung okosórája

iCentre

Az IDC legfrissebb felméréséből – mely a március és június közötti időszakot elemezte – kiderült, hogy az Apple Watch még jó darabig őrzi piacvezető helyét.

A piackutatásból kiderült, hogy kb. 1,6 millió Apple Watch-ot értékesítettek ebben az időszakban, szemben a legnagyobb rivális Samsung okosórájával, melyből “csak”  600 ezert sikerült eladni.

Az előbbi számadattal a piac 47%-át sikerült megszerezni, míg az utóbbival második lett a Samsung a maga 16%-os eredményével. Ezzel az eredménnyel kimondható, hogy az Apple terméke közel háromszor olyan népszerű, mint a Samsungé – persze ezért sokat is tesz az almás cég.

IDC-smartwatch-sales-Q2-2016

Bár az eladások így jelentősen, 55%-kal csökkentek, de ez nem meglepő, mivel mindenki már a következő szériás Watch-ot várja, és kedvező ár ellenére is inkább megvárják a továbbfejlesztett órát.

Az Apple ereje azonban jól látható itt is, hiszen az eladások még így szép számot hoztak – ez köszönhető a folyamatos fejlesztéseknek, mint a watchOS 2, de a jól megkomponált reklámhadjárat is megtette hatását.

A piac többi résztvevője inkább csak úszik az árral, és bár megjelentetik órájukat annak rendje és módja szerint, nem tudnak rést ütni az Apple-ön.

Forrás: MacRumors 

Címkék:Vissza a tetejére ↑