Bulvár iphone

Dátum: 2016-07-26 | írta: Tocso

0

Érkezhet retina-szkenneres iPhone?

iCentre

Napokban reppent fel a pletyka, hogy a 2018-ba érkező iPhone-ban már retina-szkenner lesz, de valójában mennyire valószerű ez ?

A pletyka onnan indulhatott, hogy a Samsung hamarosan bejelenti a következő Galaxy Note telefonját, melyben a hírek szerint retina szkenner is található.

Innen már csak egy kis lépés, és már iPhone-nal is kapcsolatba hozzák a technológiát, azonban érdemes ez esetben laikusnak lenni.

Az ötlet technológiai háttere is megkérdőjelezhető.

Bár a szelfizőknek szánt elülső kameráknak köszönhetően sokat fejlődött a kijelző oldali kamera, szemünk íriszének képét valószínűleg nem, vagy csak részletekben tudná leolvasni, és azt is csak megfelelő megvilágításban.

Ez után ott biztonsági kockázat is, hiszen ujjunk lenyomatát nehéz megszerezni, addig íriszünkét már egy minőségibb  fényképezővel könnyebben megszerezhetik, amellyel később már visszaélhetnek.

Bár tök menőn hangzana, értelme nem sok lenne, az ujjlenyomatolvasó  szinte mindig tökéletesen azonosítja ujjunkat, nehéz megszerezni, és nem szükséges hozzá semmilyen megvilágítás.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑