Hírek apple

Dátum: 2016-07-27 | írta: Tocso

0

Közzétette harmadik negyedéves jelentését az Apple

iCentre

Ahogy mindenki jósolta, tovább estek az Apple eladásai, remélhetőleg idén utoljára.

Az áprilistól júliusig tartó  időszakot felölelő negyedév nem kerül fel az Apple dicsőségfalára, még sincs okuk pánikra.

A 42.4 milliárdos bevételből 7.8 milliárd tiszta haszont könyvelhettek el, amely bár jóval kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti érték, az előre vetített számoknál mégis jobban sikerült teljesíteni.

Az Apple bevételének még mindig jelentős részét az iPhone adja, a többi terméke csak összeadva tudja megközelíteni azt.

Screen-Shot-2016-07-26-at-4.37.08-PM

Az iPhone eladások a tavalyi 47.5 millió darabról 40.4 millióra csökkentek, hasonló esés volt a Mac-eknél és az iPad-eknél is, ahol is az előbbi 4.8 millióról 4.25 millióra csökkent, az utóbbi pedig 10.9 millióról  9.95 millióra.

ű

Tim Cook elmondta a konferenciabeszélgetésen, hogy:

Örömre szolgál beszámolni a harmadik negyedéves eredményekről, melyek erősebb fogyasztói keresletet, és jobb üzleti teljesítményt mutat, mint amire számítottunk az előző negyedévben.

Ezt bizonyítja egy piaci érdekesség is, mivel bár az Apple a bevételek és eladások csökkentéséről számolt be, az Apple részvények azóta 7%-al emelkedtek, s ez annak köszönhető, hogy az Apple tartotta a várt csökkenést léptékét, sőt jobban is teljesített annál, amelynek a befektetők nagyon örülnek.

Véleményem szerint ezekkel az esésekkel áll vissza helyére az Apple tényleges pénzügyi teljesítménye.

A tavalyi és az előtti nagy léptékű növekedése nem volt összhangban a cég tényleges erejével, és ezt először a befektetők vették észre, amely részvényár-csökkenést okozott.

Ezután a vásárlók is rájöttek, hogy felesleges évente cserélni a készüléket, hisz az újabb Apple termékek 2-3 évig is jól kiszolgálják tulajdonosaikat.

Forrás: Macrumors

 

Címkék:Vissza a tetejére ↑