Hírek macbook

Dátum: 2016-07-28 | írta: @dmin

0

Megérkezett a Macbook koppintás a Xiaomi-tól

iCentre

A Xiaomi minden évben húz egy az Apple számára szívet melengető lépést, jelen esetben az Apple Macbook eszközét “klónozta”.

Persze sokan nem lepődnek meg a távol-keleti óriás döntésén, hiszen a tulajdonos deklarált célja, hogy a kínai Apple legyen. Ezen az úton már régebben elindult először a bemutatókat és Steve Jobs öltözködését utánozva, amely mellett természetesen a termékek másolása sem maradhatott el. Később letértek erről az útról, és megpróbáltak rendes gyártóként viselkedni, azonban most sikerült visszatévedniük a régi ösvényre.

A Xiaomi Mi Notebook Air a nevétől eltérően nem a Macbook Airt idézi, hanem a 12 collos Macbook-ot. Az ismerős név 750 dolláros árat takar, amelybe alumínium ház, 13.3 collos, 1080p felbontású képernyő került, a belbecs pedig 2.7GHz Intel Core i5-6200U processzor, 8GB RAM, 256GB és Nvidia GeForce 940MX grafikus kártya. A portok tekintetében a javára írandó, hogy az USB-C port mellett 2x USB 3.0 port, 1x HDMI port, és fejhallgató-jack található.

A Xiaomi 9.5 órás üzemidővel bír, a súlya 2.82 font, azaz 1.28 kg. Az ára a Macbook árának a fele, azonban ezért az árért cserébe nem kapunk Retina-kijelzőt, illetve a készüléket védő AppleCare-szerű szolgáltatás ára több, mint az AppleCare árának a duplája, azaz 540 dollár.

A pozitívumok mellett megemlítendő, hogy nincs szükség kiegészítőkre a csatlakozáshoz, a nagyobb képernyő, a hosszabb üzemidő és a Macbookénál jóval erősebb processzor.

Forrás: macrumors

 

Címkék:Vissza a tetejére ↑