Hírek beats

Dátum: 2016-07-29 | írta: @dmin

1

A Bluetooth-os Beats és társai legyűrték a hagyományos füleseket

iCentre

Az NPD csoport kimutatásai szerint júniusban történt meg először, hogy a Bluetooth fülesek, köztük az Apple tulajdonában lévő Beats eladásai meghaladták a hagyományos fej- és fülhallgatók eladásait az amerikai piacon.

A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy az eladási áron számolt fej- és fülhallgató bevételek 54 százaléka volt vezeték nélküli kivitelű.

Az alábbi táblázatban a márkánkénti értékesítést láthatjuk, ahol természetesen a Beats áll az élen.

fejhallgato

A teljes eladott mennyiségből azonban csupán 17 százalékkal részesült, ami érthető is, hiszen egy viszonylag magas áru termékkategóriáról van szó.

A kutatást végző cég arra a megállapításra jutott, hogy a cordless termékek eladásainak hátterében a az átlagár mintegy 5 százalékos csökkenése állhat.

A Bluetooth fülesek 30 százaléka az 50 dollár alatti kategóriából került ki, az előző évben ez az adat  csupán 16 százalék volt.

A másik tényező az lehet, hogy a fogyasztók megelőlegezik a vezeték nélküli jövőt és előrehozott vásárlásaikkal arra készülnek, hogy a jövő iPhone 7-e fejhallgató jack nélkül érkezik.

 

Forrásidownloadblog

Címkék:  • Sosem volt még Bluetooth-os fülesem. Egy ilyennel ugyanúgy el lehet lenni egy egész napot mint egy kábelessel? Illetve a minősége mennyire jó mondjuk a gyári EarPods-hoz képest?

Vissza a tetejére ↑