Hírek

Dátum: 2016-08-08 | írta: Zehy

0

Újabb magyar fejlesztésű játék jelent meg az App Store-ban, a Monkey Memory


iCentre

 A játék a Tiger Softwares és az L.A. Design első közös munkájának gyümölcse.

Ötlet

A Kyoto University kutatásában, melyben a csimpánzok rövidtávú memóriáját vizsgálták egy játékkal, a képernyőn néhány pillanatra felvillanó számok helyét kellett nekik emlékezetből megérinteni, emelkedő sorrendben. A kutatás meghökkentő eredményei azt mutatták, hogy a csimpánzok rövidtávú memóriája meghaladja az emberekét!

A játék alapötlete nem új, de ezen a vonalon elindulva a fejlesztők tovább gondolták a lehetőségeket, és az eredeti, a kutatásban látott programhoz képest jóval többet tud az elkészült alkalmazás.

Monkey-Memory-Screen-1 Monkey-Memory-Screen-3

A játék

A fejlesztő csapat elhatározta, hogy kipróbálják magukat ebben a játékban – méghozzá egy saját fejlesztésű alkalmazással. Így született meg a Monkey Memory, amelyet egy sokat csiszolt, letisztult designnal ellátva most a nagyérdemű közönség elé tártak.

A játék hasonlít a fent említett kutatásban használt verzióra, egy nehezítéssel: a számok eltűnése után azok helye nem villan fel, így nem csak a sorrendet, de az elhelyezkedést is meg kell jegyezni, még inkább próbára téve az úgynevezett „munkamemóriát”.

A játékban 120, egyre nehezebb szinten és egyre különbözőbb módokon kell a feladatot végrehajtani. Nem csak egyszámjegyű számokat kell megjegyezni, hanem magasabb szinteken, betűket, kétjegyű számokat és betű-szám kombinációkat is. Azért pár könnyítés is megtalálható a játékban: felfedhetjük a soron következő számot, vagy véletlenszerűen kérhetünk két számjegyet a sorozatból.

Memóriafejlesztés játékkal?

A munkamemória rendkívül sok komponensből áll össze. A játék ezek közül a spaciális memóriát (térbeli elhelyezkedés megjegyzése) és a rövidtávú memóriát célozza meg. Ezen területek különböző játékokkal való fejlesztését számos kutatás igazolja, így a Monkey Memory-val nem csak szórakoztató lesz játszani, de hosszú távon a játékosok munkamemóriáját is javítja.

Monkey-Memory-Screen-4 Monkey-Memory-Screen-5

További részleteket a www.monkeymemorygame.com oldalon találhattok! Az alkalmazás letölthető iOS eszközökre az App Store-ból!

Monkey Memory Game

Monkey Memory Game

Fejlesztő: Tiger Softwares

Ár: Ingyenes
Méret: 161.66 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

 

A fejlesztő csapat jóvoltából kisorsolásra kerülnek banán packok és reklámmentesség!

A Facebook posztot nyilvánosan megosztók és lájkolók között 10-10 darab kódot sorsolunk ki vasárnap 18 órakor.

Még maradt egy pár kód, hajrá!

Monkey-Memory-Screen-6

Címkék:Vissza a tetejére ↑