Hírek

Dátum: 2016-08-15 | írta: Tocso

0

Irán lehet az Apple új kincsesbányája

iCentre

Irán lehet az Apple új nagy piaca, mivel azt tervezi az országvezetés, hogy újra engedélyezik az iPhone-ok hivatalos bevitelét.

Iránban embargó van a nyugati termékekre, köztük az iPhone-okra is, melyeket bár harmadik fél által a fekete importból be lehetett szerezni, az kevesek kiváltsága volt.

Ezt a problémát az államvezetés oldja meg az Apple-nek, mivel a tervezet szerint feloldanák az iPhone-nal kapcsolatos embargót, így a helyi kereskedők hivatalosan is importálhatnának és eladhatnának iPhone-okat.

Milliós piacról lenne szó, mivel az iráni közép- és felsőosztály ikonikus szemmel tekint az iPhone-okra, így az első években biztos észrevehető szeletet harapnának ki az iráni mobilpiac-részesedésből.

Azonban, ha Irán ténylegesen fel is oldaná embargóját, az Apple még a politikai támogatottságtól is függővé válna, mivel Amerika is embargót tart fent Irán felé, amit nemrégiben kezdtek részlegesen feloldani.

A következő hetekben kiderül, hogy az Apple-nek sikerül-e a számára új piac felé nyitnia, vagy a meglévőkön kell valami újat mutatnia az eladások növeléséhez.

Forrás: CultofMac

Címkék:Vissza a tetejére ↑