Hírek

Dátum: 2016-08-15 | írta: Tocso

0

Tim Cook a jelenről és a jövőről beszélt egy interjúban

iCentre

Tim Cook a Washington Postnak adott egy hosszabb interjút, melyben rákérdeztek az utóbbi éveire, és a cég jövőére is.

Rögtön az elején megkérdezték tőle, hogy hogyan viseli azokat az elvárásokat, melyeknek Jobs után kell(ett) megfelelnie.

Dicséretek és bírálatokat kaphat az ember nagyon szélsőséges módon. Az is lehet, hogy egy napon kapja meg mindkét szélsőséget. Fel kell nőni hozzá – megkeményedtem 2011. augusztusa után, de nem rossz értelemben. Nem úgy értem, hogy érzéketlenné váltam volna vagy nem érdekelnének a bírálatok. Azt hiszem, jobban kezelem a dolgokat és nem veszek mindent személyesnek.

Ezután megkérdezték, hogy mi változott az Apple-ben a vezetése alatt, melyre kifejtette, hogy céljuk “őrülten jó termékeket csinálni” és ezen termékek összhangját fenntartani.

Nyilvánvalóan több az alkalmazottunk. A cég négyszeresére nőtt (bevételek által 2010 óta).  Legfontosabb termékünk az iPhone. Ez egy kulcsfontságú vonal, mellyel szerintem nagyon jól állunk. Beléptünk a piacra az Apple Watch-csal is, mellyel nyitottunk a fitnesz és egészségügyi eszközök felé. Sok fejlesztésen dolgozunk még.

Cook azt is elmondta, hogy a vállalat fokozza a társadalmi felelősségét és átláthatóbbá igyekszik tenni magát olyan kérdésekben, mint például a környezetvédelem.
Mikor megkérdezték, hogy milyen irányba megy az Apple a jövőben, továbbra az iPhone-ra támaszkodik, vagy lesz-e más, ezt válaszolta:

Ma már alapvető eszköznek vehető az okostelefon, a jövőben pedig olyan készülékek fognak dominálni, melyek rendelkeznek kiterjesztett valósággal.  A kiterjesztett valóság lesz a húzófunkció, legfontosabb asszisztensé válik majd. Ezt nem fogják otthon hagyni az emberek, igazán futurisztikus lesz.

Arra a kérdésre, mikor azt kérdezték tőle, hogy egyes elemzők szerit az Apple túl van a legjobb napjain azt mondta, hogy szerinte ez nem így van. Szerinte nagy növekedést már nem lehet elérni, ha már elértél egy bizonyos szintet.

Arra pedig, mikor a mesterséges intelligenciákról kérdezték,  annyit mondott, hogy nem fognak leszakadni ilyen téren a többi vállalattól, véleménye szerint Siri tudása hihetetlen lesz hamarosan.

Egyre inkább afelé tartunk, hogy Siri memorizálni tudja a dolgokat, amiket mondunk neki. Siri gyorsan fejlődik. A mesterséges intelligenciát úgy fejlesztjük, hogy a felhasználóknak a legjobb legyen. Épp júniusban jelentettük be, hogy Sirit már külső fejlesztők is beépíthetik alkalmazásukba, így akár rendelhetünk Uber kocsit, vagy élvezhetünk más kényelmi szolgáltatásokat.

Az Apple-ről már régóta szólnak hírek, hogy foglalkoztatja a virtuális és a kiterjesztett valóság. Több szabadalmat is levédetett már ezekkel kapcsolatban.  Mikor erről kérdezték Cook-ot ezt válaszoltak:

Szerintem a kiterjesztett valóság egyfajta alapvető technológia. Egy csomó dolgon dolgozunk a háttérben, de erről nem beszélek [nevetett].

A teljes interjút a Washington Postnál olvashatjátok angolul, melyben szóba kerül Steve Jobs halála, az Apple adózási politikája, illetve az utódlás kérdése is.

Címkék:Vissza a tetejére ↑