Hírek

Dátum: 2016-08-17 | írta: Tocso

0

Az iOS biztonsági kulisszái mögé nyerhetünk betekintést

iCentre

Még a hónap elején tartott az Apple biztonság mérnöke előadást a Black Hat hackertalálkozón, mely videó formájában is felkerült a YouTube-ra.

Előadásáról eddig annyit tudtunk, hogy bejelentette az Apple bugvadász programját, mely pénzbeli elismerésben részesíti azokat, akik biztonsági rést találnak az iOS-ben. A videó kikerülése után azonban több érdekességet is megtudhattunk.

Egy részben szó esett az iOS legkritikusabb pontjairól is, melyek a legfontosabbak felhasználói szemmel, ezek a HomeKit, Auto Unlock, és az iCloud kulcskarika.

A HomeKit, az Auto Unlock és az iCloud kulcskarika kezeli a legérzékenyebb felhasználói adatokat, mivel ezek által hozzáférhetünk vezérlő eszközökhöz (zárakhoz főleg), feloldhatjuk Mac gépünket vagy Apple Watch-unkat, tartalmazzák felhasználónevünket és jelszavunkat, illetve bankkártya adatainkat is.
Nagy kihívás volt egy olyan titkosítási mechanizmust megalkotni, mely az egész rendszerrel szinkronban dolgozik, sőt eszközök között is folyton frissül, továbbá ha a felhasználó véletlen töröl valamit, visszaállítható legyen.
Egy komplett adatvédelmi rendszer védi a tulajdonos adatait az iOS-ben. A Secure Enclave Processor az iPhone 5s óta jelen van minden készülékben (hardveres elem), mely által a titkosítás új szintje érhető el. A biztonság már nem függ össze a lassabb működéssel, a biztonsági elem megkerülhetetlen titkosítást szolgál az iOS részére.

Néha bele sem gondolunk, milyen mérnöki munka áll az iOS biztonsági mechanizmusai mögött. Mi csak a kényelmes használatot érzékeljük, miközben adataink teljes biztonságban vannak, ha mi is odafigyelünk azok védelmére.

 

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑