Hírek apple

Dátum: 2016-08-18 | írta: @dmin

0

Az Apple Kínában is a környezetvédelem élén

iCentre

Sok támadás éri az Apple-t, hogy nem tesz megfelelő erőfeszítéseket környezetünk megóvásáért.

Erre adott csattanós választ a cupertinói cég bejelentése, miszerint hamarosan mind a tizennégy kínai összeszerelő üzemében a legmagasabb szinten kezelik a kérdést, eleget téve az UL zéró hulladék tolerancia elvének.

Ezek szerint minden gyártási hulladékot újra hasznosítanak, újra feldolgoznak, komposztálnak, vagy energiává alakítják, szükség szerint.

Az UL program 2015 januárjában indult, és az Apple szerint a direktíváknak való megfeleléssel 140 ezer tonna hulladék elhelyezésétől kímélték meg a környezetet.

Az Apple bejelentette, hogy a Lens Technology, amely üveget szállít az almás cégnek  az első, aki 100% -ban megújuló energiát használ valamennyi Apple gyártási művelet során és 2018 végére a Lens lesz az első szállító, aki megfelel az UL által előírt normáknak.

Az Apple reményei szerint hamarosan mások is elköteleződnek ennek a célnak az érdekében.

“Meg akarjuk mutatni a világnak, hogy beszállítóinkkal együtt felelősségteljesen tudunk gyártani és együttműködünk, hogy segítsünk nekik csökkenteni a negatív környezeti hatást Kínában,” mondta Lisa Jackson, aki a Környezetvédelmi és szociális kezdeményezések felelős Apple alelnöke.

A Lens Apple alkatrészeket elállító két üzemében már 100 százalékban szélenergiát használ, amely által éves szinten, 450 ezer tonna széndioxiddal kevesebb jut a légkörbe.

Forrás: cultofmac

Címkék:Vissza a tetejére ↑