Hírek

Dátum: 2016-08-22 | írta: Tocso

0

Fotós kitüntetést kap Steve Jobs, az Apple hajdani vezére

iCentre

50 éves fennállásának évfordulójára a Nemzetközi  Fotóművészek Szövetsége egy igen magas elismerésben részesíti a hajdani Apple vezért.

A Szövetség az elismerését a fotózás jövőjének alakításáért adja Jobs-nak és tovább hét személynek október 28-án, melynek keretében felkerülnek a művészek dicsőségfalára.

Olyan nevekkel kerül fel a falra, mint John Knoll és Thomas Knoll, a Photoshop megalkotói, Ken Burns dokumentumfilmes, vagy Sebastião Salgado dokumentumfotós.

De a magyar vonatkozásokat se hagyjuk ki, mint Moholy-Nagy László, vagy Robert Capa.

Elmondásuk szerint Jobs az iPhone kapcsán érdemelte ki az elismerést, amely az egyik legnépszerűbb fényképezőgép lett:

Steve Jobs amerikai feltaláló és vállalkozó, aki felfuttatta az Apple-t, s ezzel a világ egyik meghatározó cégé vált. Jobs termékeivel forradalmasította az ipart, és fontos alkotó eszközöket készített, tervező, zenei producerek, fotósok számára. Fotózás fontos szerepet játszott nála, amely hozzájárult, hogy az iPhone forradalmasítsa a fotózást.

Az elismerés kétség kívül kijárt Jobs-nak, hisz mint az Apple Store-okban, mint Apple termékekben a fotózásnak és a fotóknak fontos szerep jut.

A kameraháborúba sem szállt be, ahol a megapixelekkel akartak versenyezni a gyártók, inkább a minőségibb lencsefejlesztéseket választotta.

Hála Jobs-nak, egyre inkább terjed a mondás, “legjobb fényképező az, amelyik éppen nálunk van”, márpedig a telefonunk mindig nálunk van.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑