Hírek

Dátum: 2016-08-24 | írta: Tocso

0

Szerződésmódosításokra kényszerülhet a Spotify

iCentre

A Music Business Worldwide szerint az Apple miatt kényszerülhet szerződésmódosításokra a legnagyobb kiadókkal a Spotify.

Szerintük ugyanis a Spotify szeretné alacsonyan tartani a “streamenként” fizetendő összeget, az Apple viszont ennek épp ellenkezőjén van.

Köztudott, hogy míg a Spotify 55%-ot fizet a kiadóknak, addig az Apple 58%-ot, mely első hangzásra minimális különbségnek tűnhet, de több millió lejátszásnál elég sok pénzről van szó. Bár a Spotify-nak volt eddig egy kölcsönszerződése a kiadókkal, mely kedvezményeket adott számára, mostanra szeretnék a kiadók, hogy ők is annyit fizessenek, mint az Apple.

A Spotify szerint az Apple megoldása sem jó, hisz az első három hónapban nem fizet semmit sem a kiadóknak, míg a próbaidőszak tart. Legnagyobb riválisainak nincs igazi előfizető bázisa, az Apple, a Google, és az Amazon más forrásokból tömi ki a veszteségeiket, így könnyen mennek bele ilyen szerződésekbe.

Bár a Spotify veszteséggel üzemel, optimistán tekintenek a jövőbe. Szerintük ugyanis exkluzív tartalmakkal megtarthatják előfizetői bázisukat és a kiadókkal is megtalálhatják az optimális megállapodást.

A Spotify-t azonban szorítja az idő, hisz a legnagyobb kiadókkal, mint a Universal Music Group, a Warner Music Group és a Sony Music Group már lejárt a szerződése, és hónapról-hónapra él együttműködésük.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑