Hírek

Dátum: 2016-08-29 | írta: Zehy

0

iSamurai Heti Akció – iPhone 4/4s érintő és kijelző modul csere

iCentre

 8.990 Ft, 6 hónap garanciával. Az akció időtartama augusztus 29. – szeptember 11.

Az Apple évről-évre sokat dolgozik azon, hogy a készülékei minél strapabíróbbak legyenek, a kijelzők üvege ne törjön be akár komolyabb esés esetén se. Mégis a mai napig az egyik legnépszerűbb szervizelésünk a kijelző csere, főleg a nyári buli és fesztivál szezon alatt szokták a felhasználók szilánkosra törni a telefonjuk kijelzőjét.

A kijelző csere az esetek túlnyomó részében törés miatt szükséges, viszont amit már kevesebben tudnak vagy épp tapasztalnak, hogy bizony a kijelző vagy az érintő panel nem csak leejtés során válhat használhatatlanná, hanem számos egyéb oka is lehet ennek. Vegyük is ezeket szépen sorba.

Leejtés során mind az üveg betörhet, mind pedig az LCD is, ami ilyenkor becsíkozódik, egyes részei furán villódzanak vagy épp teljesen feketék lesznek. Mint az köztudott, az elektronikai eszközök nem szeretik a nedvességet, a vizet, és ez az iPhone-ok esetén sincs másképp. Számos, kijelzővel kapcsolatos hibáért bizony a készüléket ért nedvesség a felelős, így a látszólag ép és jól működő kijelző is működésképtelenné válhat. A kijelző modul szalagkábelén található a vezérlő elektronika, ennek a beázása a következő hibajelenségek kiváltó oka lehet: van kép, de nincs háttérvilágítás; se kép, se háttérvilágítás; nem homogén a háttérvilágítás; az érintő panel nem érzékeli az ujjunkat, nem reagál rá, vagy csak helyenként működik.

Az iPhone 4/4s esetén a kijelző csere kicsit több időt vesz igénybe, mint más modelleknél, hiszen itt a készülékbe a hátlapon keresztül vezet az út, így nem lehet csak egy szalagkábel lecsatlakoztatásával megoldani a problémát és behelyezni az új kijelzőt. Sajnos ki kell pakolni az egész készüléket alkatrészről-alkatrészre, csavarról-csavarra. Először kikerül az akkumulátor; majd mindent le kell csatlakoztatni alaplapról, hogy az is mehessen; utána a rezgőmotor és a csengő hangszóró, majd végül a Dock szalagkábel kerül ki a helyéről, hogy aztán a 10 csavarral a fémkerethez rögzített kijelző is végre eltávolítható legyen. A régi kijelző modulról még át kell szerelni a Home gomb bizonyos részeit az új panelra, majd kezdődhet is az összeszerelés és az új kijelző tesztelése.

Az iPhone 4/4s tulajdonosok most kedvezményes áron cseréltethetik ki szilánkosra tört vagy egyéb módon furán viselkedő kijelző moduljukat. A javítás a készülék teljes szétszerelése miatt 1 órát vesz igénybe, de természetesen a 6 hónap garancia erre is érvényes.

Az iSamurai csapat

Az “Ivános” videót láttátok már? 🙂

Címkék:Vissza a tetejére ↑