Hírek apple

Dátum: 2016-08-29 | írta: Tocso

0

A Spotify elkezdi büntetni az exkluzív tartalmakat adó előadókat?

iCentre

A The New York Times és a  Bloomberg szerint az Apple és a Spotify között annyira megromlott a viszony, hogy a Spotify elkezdte hátrébb sorolni az Apple Music-ba exkluzív tartalmat adó előadókat.

A neves híroldalak szerint a Spotify-ba már nem kapnak előkelő hirdetési felületeket, illetve az ajánlott listákon sem olyan sűrűm jelennek meg azok a művészek, akik bizonyos tartalmakat csak Apple streaming szolgáltatásában jelentettnek meg.

A helyzet azért lett ilyen kiélezett, mert az Apple Music egyre több exkluzív tartalommal jelentkezik olyan neves előadóktól, mint Drake, Frank Ocean, Dreezy, Taylor Swift és Katy Perry, így próbálja előfizetői bázisát tovább növelni.

Az Apple növekvő erőfeszítései a konkurencia leküzdésére egyre nyomasztóbb mind a Spotify, mins a stúdiók számára.

A Universal Music Group már fel is szólította előadóit, hogy fejezzék be az exkluzív tartalmak kiadását streaming szolgáltatások részére, tartalmaik legyenek elérhetőek mindenki számára.

Ez ügyben  a Spotify gyorsan kiadott egy közleményt, miszerint ez a híresztelés hamis, semmiféle hátrasorolás nem történik.

Az, hogy a hírnek mennyi valóságalapja van, nem lehet egyértelműen eldönteni, de nem lepődnénk meg rajta, mivel a Spotify egyre nagyobb bajban van a konkurencia miatt.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑