Hírek

Dátum: 2016-09-05 | írta: Tocso

0

Kitakarít az App Store-ban az Apple

iCentre

Régóta várt változás érkezett az App Store-ba, melynek a felhasználók nagyon örülni fognak.

Az Apple a napokban jelentette be, hogy az App Store minőségének fenntartása érdekében

elkezdik törölni az elavult alkalmazásokat.

Ez annyit jelent, hogy azokat az alkalmazásokat, melyeket rég nem frissítettek, vagy régen került fel a Store-ba – és a megváltozott irányelvek miatt már nem felelnek meg a szabályzatnak – a cég felülvizsgálja, és ha alkalmatlan már, törlik a repertoárból.

Az App Store minősége rendkívül fontos számunkra. Tudjuk, hogy sokan közületek keményen dolgoznak, hogy innovatív alkalmazásokat és frissítéseket hozzanak az App Store-ba. Vannak azonban olyan alkalmazások is, melyek már elavultak, nem működnek.  Ezeket az alkalmazásokat egy felülvizsgálati eljárásnak vetjük alá, majd ha probléma merül fel az alkalmazással, akkor értesítjük, és segítünk a fejlesztőnek, hogy megoldja a kompatibilitási hibát.

E változás mellé még az Apple azt is bejelentette, hogy limitálja az alkalmazás nevét 50 karakterre, mivel sok fejlesztő úgy próbálja manipulálni a keresési találatokat, hogy olyan dolgokat ír az alkalmazás címébe és leírásába, mely nem feltétlen kötődik az app-hoz, mégis a kereső algoritmus előre sorolja a találati listázásnál.

A változások e hónaptól érvénybe is léptek, így az Apple már keményen dolgozik, hogy csak minőségi és működő alkalmazások legyenek alkalmazás boltjukba.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑