Hírek

Dátum: 2016-09-10 | írta: Tocso

0

Egyidejű zenehallgatás és telefontöltés iPhone 7-nél

iCentre

Az iPhone 7 bemutatása után bebizonyosodott, hogy az Apple tényleg elhagyja a Jack-csatlakozót, és helyére egy másik hangszóró kerül, amellyel egy mém-hullámot indított maga ellen.

A csatlakozó elhagyásával sokan nem értettek egyet, és ennek hamar hangot is adtak. Ennek ellenére nem volt vészes az emberek reakciója, hiszen nem indult aláírásgyűjtő hadjárat az Apple ellen. Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy már egy ideje tudjuk, hogy tervezi ezt a lépést a cég, másfelől pedig több alternatívát is használhatunk.

Egy leendő vásárló, nevezetesen Zaheen Mafzar levelet írt Phil Schiller-nek, a marketingért felelős vezetőnek, amelyben arról érdeklődik, hogy miképpen oldható meg, ha szeretne egyszerre zenét hallgatni a Lightning csatlakozón keresztül és ezzel egyidejűleg töltené a telefonját is.

A válasz nem váratott sokára, Phil leírta, hogy ha egyszerre szeretné a két dolgot csinálni, akkor vegyen egy Apple Lightning Dock-ot, amelyen található egy másik töltő csatlakozó, illetve egy Jack-csatlakozó is.

philschilleremail

Bár nem túl elegáns megoldás, kétségkívül működik.

Az Apple célja ezzel lépéssel, hogy az emberek inkább a vezeték nélküli technológiák felé menjenek, amely ma már egy érhető cél. Hisz gondoljunk bele, utazás vagy sportolás közben mennyivel kényelmesebb csak a fejhallgatófejet behelyezni a fülbe, nem kell a kábellel szórakoznunk.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑