Hírek

Dátum: 2016-09-26 | írta: Tocso

0

Az Apple már dolgozik az iTunes biztonsági hiba megoldásán

iCentre

Ha Apple-ről van szó, akkor tudjuk, hogy a biztonság, és a magánadatok védelme náluk elsődleges, azonban most kis hiba keletkezett a gépezetben.

Elcomsoft szerint az Apple megváltoztatta az iOS 10-ben a jelszóval védett iTunes biztonsági mentés mechanizmusát, így az könnyebben feltörhető.

Szerintük az új megoldás több biztonsági elemet átugorva készíti el a titkosított biztonsági mentést, mely kb. 2500x gyorsabban feltörhetővé vált így.

Mivel a biztonsági mentés mindenfajta magánadatot tartalmaz, mint fényképek, személyes adatok, jelszavak, stb., így sokakat zavarhat a biztonság meggyengülése.

A cég egy ún. brute force eljárással próbált hozzáférést szerezni a biztonsági mentésekhez, mely olyan “egyszerű” elven működik, hogy végigpróbál minden lehetséges jelszót.

Egy grafikon is készült, hogyan is változott a lehetséges próbálkozások száma az iOS-eknél, amin jól látszik, hogy bizony az iOS 10-nél hiba volt változtatni a titkosítási eljárást.

ios10passwordcrackingelcomsoft

 

Az Apple gyorsan reagált a feltevésre és elismerték a lehetséges támadási felületet. A hibán már elkezdtek dolgozni, addig megkérik a felhasználókat, hogy ne engedjenek idegeneket számítógépük elé, illetve biztosítottak mindenkit, hogy az iCloudos biztonsági mentésekkel semmi probléma sincs, azok továbbra is biztonságban vannak.

Bár nem nagy fiaskó, a presztízs miatt a továbbiakban az ilyenekre jobban kell majd figyelnie az Apple-nek.

Forrás: MacRumors / Fotó: RedmondPie

Címkék:Vissza a tetejére ↑