Hírek

Dátum: 2016-09-26 | írta: Zehy

0

iSamurai Heti Akció – iPhone 6 beszédhangszóró csere

iCentre

6 hónap garanciával. Az akció időtartama szeptember 26. – október 9.

Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem. Ahogy Petőfi Sándor verse is mondja beköszöntött az ősz, ami Apple-ös körökben egyet jelent az új iPhone széria megérkezésével. Idén én is cserére adtam a fejem, ami viszont azt jelentette, hogy míg az új készülékem meg nem érkezett, a régit eladtam és csere készülék használatára kényszerültem, amivel elsőre nem is volt semmi gond, hiszen egy iPhone 6-ost sikerült kerítenem, ami még mindig egy remek telefon.

Az első telefonhívásig semmi gondom se volt a készülékkel, igaz az egyik sarkán az üveg kicsit be volt törve, de használat közben nem volt zavaró, viszont az annál inkább, hogy a készülék beszédhangszórója távolt állt a tökéletes működéstől.

Eleinte annyira még nem gyanakodtam, hogy valami komolyabb gond is lehet hangszóróval, hiszen hangos helyen telefonáltam és a hangerő gyengeségét betudtam a környezetnek, de már akkor is kicsit gyanús volt, hogy minden úgy hangzott, mintha nagyon távolról szólna. Egy idő után igazi kínszenvedés volt számomra a telefonálás, headset nélkül volt, hogy inkább fel se vettem a hívást inkább visszahívtam az illetőt mikor a fülesemet sikerült előkerítenem.

Igen sajnálatos dolog, ha egy készülék beszédhangszórója tönkre megy, hiszen így csak kihangosítva vagy fülessel lehet telefonálni, bár manapság annyi más módja is van a kommunikációnak a telefonhíváson túl. Leggyakoribb tünetek: a beszédhangszóró recseg, torz hangot ad, vagy egyáltalán nem szól. A hangszóró legtöbb esetben a készüléket ért víznek köszönhetően megy tönkre, de persze számos más oka is lehet a hibának, például gyári hiba, de lehet, hogy a hangszóró teljesen ép, csak éppenséggel a szalagkábel amihez csatlakozik az ment tönkre. Szerencsére nálunk, az iSamurai-nál egy ilyen hiba orvoslása rutinfeladatnak számít.

Az iPhone 5-ös széria óta az össze iPhone beszédhangszórója az előlapra van rögzítve, így ennek a hibának az orvoslása is úgy kezdődik mint mondjuk egy kijelző csere. Az iPhone 6-os széria már kinőtte az 5s Touch ID-jának gyermekbetegségét, vagyis, hogy a készülék kinyitásakor nagyon kellett figyelni arra, hogy ne szakadjon el az ujjlenyomat-olvasó szalagkábele. A problémák elkerülése végett miután kihajtottuk a kijelezőt (90 foknál nem nagyobb szögben) az akkumulátort kell lecsatlakoztatni az alaplapról, majd a előlap csatlakozóinak shieldjét, hogy teljesen eltudjuk távolítani az előlapot a készülékből, hogy a szükséges javításokat elvégezhessük.

Ezek után végre elkezdhetjük a lényegi munkát. A közelségérzékelő és az előlapi kamera szalagkábelét, illetve persze a beszédhangszórót egy három csavarral rögzített shield tartja a helyén, amelyet eltávolítva simán kitudjuk venni a helyéről a meghibásodott hangszórót, hogy a helyére betehessük az újat. A készülék összeszerelése után természetesen ki is próbáljuk, hogy az új hangszóró megfelelően működik és végre megint rendesen lehet-e a készülékkel telefonálni.

A következő két hétben (október 9-ig) kedvezményes (3990 Ft) áron cseréljük 1 órán belül, 6 hónapos garanciával, a meghibásodott iPhone 6 beszédhangszórókat. Mondanám, hogy kérdéseitekkel bátran hívjatok fel bennünket, de rossz beszédhangszóróval ez kicsit nehézkes lenne, így inkább használjátok a www.isamurai.hu oldalunkat, vagy az itt található elérhetőségeinket.

Az iSamurai csapat

 

Címkék:Vissza a tetejére ↑