Hírek

Dátum: 2016-09-27 | írta: Tocso

0

iPhone 7 – A nehézkes előállítás miatt van hiány a kozmoszfeketéből

iCentre

Az idei modellnél bevezetett új kozmoszfekete szín elég népszerű a vásárlók körében, ami várható volt, ennek ellenére mégis hiány van belőle – de ez nem az Apple hibája.

A KGI Securities elemzője Ming-Chi Kuo értesülései szerint, azért nincs elegendő iPhone 7 és iPhone 7 Plus ebből a színből, mivel az elkészült modellek csak 60-70%-a jut át a minőség-ellenőrzési rostán, a többit visszaküldik újragyártásra.

Ezen modellek gyártása amúgy is hosszadalmasabb a kilenclépéses polírozási eljárás miatt, de ezekkel az újragyártásokkal tovább nő a várakozási idő az új iPhone-okra.

 

Kuo elmondása szerint bár nagy a kereslet az Apple új telefonjaira, és a Samsung is tett egy szívességet nekik a Note 7-tel, mégis az iPhone 7 / 7 Plus eladásai elmaradnak az iPhone 6s eladási számaitól.

Bár a nagyobb szolgáltatók előrendelési adatai mást mondanak, Kuo úgy véli, nem sikerül túlszárnyalni a tavalyi eladási számokat.

Ez több okra is visszavezethető, mint pl. a “hűha faktor” hiánya; a jövő évre már előre pletykált iPhone tulajdonságai, amit inkább megvárnak az emberek; vagy csak szimplán odáig jutott az Apple, hogy a vásárlók bőven elégedettek készülékeikkel 2-3, akár 4 évig is, és így csökken a vásárlóerő.

 A termelés azonban pár héten belül nagyjából fel fogja tudni venni a piaci igényeket, így a karácsonyi szezonra biztos elegendő iPhone 7 kerül majd a boltok polcaira.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑