Hírek

Dátum: 2016-10-04 | írta: Tocso

1

A teszt, melyen csúnyán elverték az iPhone 7-et

iCentre

A Brit Vásárlók Egyesületének magazinja végzett egy tesztet, ahol az iPhone 7 kikapott riválisaitól.

Azt tudjuk, hogy akkumulátorok terén az Apple sosem volt éllovas, az egynapos használathoz bizony vagy meg kell küzdeni, vagy kompromisszumokat kell kötni.

Bár az iPhone 6 Plus és iPhone 7 Plusszal javult a helyzet, a sima verziókat naponta, sőt néha napközben is tölteni kell.

A tesztben összehasonlították a vezető márkák “zászlóshajóit”: a HTC 10-et, az LG G5-öt, Galaxy S7-et, és az iPhone 7-et, hogy mégis mire elegendő a gyári akkumulátor.

smartphone-battery-life-2016-800x800

A telefonbeszélgetés során az iPhone 7 mindössze 712 percet bírt, míg ellenfelei ennek többszörösét. Internetezéskor már kicsit javult a helyzet, szorosabb lett a mezőny, mégis az Apple telefonja került az utolsó helyre a maga 615 perces idejével.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy fizikai határok miatt az iPhone 7-be csak egy 1960mAh-s akkumulátor került a 4,7 hüvelykes átmérőhöz, míg ellenfelei 5,1 és  5,3 hüvelykes készülékek kb. 3000mAh-s akkuval.

Az iPhone 7 Plusról nem volt szó a tesztben, pedig az 5,5 hüvelykes méretével és 2900mAh-s akkuval már versenyképes lett volna a mezőny többi tagjával szemben, de úgy néz ki, kicsit le akarták sajnálni az idei iPhone-t a sok elismerést kiváltó teszt mellé.

Bár e téren az Apple nem sokat fejlődött az évek alatt, de reméljük egyszer hallgatnak a vásárlókra, s a vastagság rovására egy izmosabb akkumulátorral látják el az új szériás iPhone-okat.

Forrás: MacRumors

Címkék: • ahun

  …nagyon érdekes ez a “grafikon…
  – internet használatakor nagyon is jól szerepelt az az iPhone a sokkal kissebb aksijával
  – ami pedig a beszélgetéseket illeti, lehet sokkal rosszabb minőséget produkálnak a nyertes telefonok, csak ezt már senki nem vette figyelembe

  PS: …saját tapasztalatból mondom, nem almás telefonról nem egyszer megszakadt már egy beszélgetésem, igaz nem HTC10 volt a kezemben…
  – bár ez mögött akár a szolgáltató is állhat, így kívánja korlátozni az ingyenes beszélgetés hosszát egy bizonyos idő elteltével, mégha a reklámban mást is sugallnak

Vissza a tetejére ↑