Hírek

Dátum: 2016-10-06 | írta: Tocso

1

Kijelzőbe ültetett ujjlenyomat-azonosítást védetett le az Apple

iCentre

Az Apple-nek nem titkolt célja a Home gomb megszüntetése, melynek első lépése az idei iPhone-okban látható Home gomb megoldás. Most úgy néz ki, a Touch ID-ra is van alternatívája az almás cégnek.

Az Apple megoldása, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó már az Amerikai Szabadalmi Hivatalban van.

A Touch ID-nál viszonylag könnyű volt a helyzet, hisz a meghatározott területre érinti a felhasználó az ujját, a leolvasó pedig leolvassa és értelmezi az adatokat. A kijelző esetében azonban bárhova teheti az ujját a felhasználó, így mindenhol működnie kell az eljárásnak.

touch-id-sensor-patent-1

A legnagyobb probléma ezzel a leolvasófelület (kijelző) és maga a leolvasó közti viszonylag nagy távolság. A két elem közt ugyanis annyira torzul a leolvasott kép, hogy alkalmatlanná válik a felhasználásra. Ezt az Apple úgy oldaná meg, hogy egy vagy több réteg elektrosztatikus lencsét építenének a rétegek közé, ezzel ugyanis már elérhető az, hogy a lenyomás helyén a jel nem torzul nagyon, és pontos leolvasás lehetséges.

A technológiával évek óta foglalkozik a cég, mivel már 2014-ben beadta szabadalmát, így akár már a következő iPhone-ban ilyet találhatunk Touch ID helyett.

Forrás: MacRumors

Címkék:  • David

    Szép , és jó…. csak abba nem gondolnak bele hogy mi van akkor amikor be törik a kijelző …

Vissza a tetejére ↑