Hírek

Dátum: 2016-10-07 | írta: Tocso

0

Mégsem zafírral van védve az iPhone 7 hátsó kamerája?

iCentre

Az iPhone 7-et már millió egy próba elé állították, melyeken meg is felelt az elvárásoknan, de lehet, hogy egy teszten most mégis fennakadt.

A vízállóság bevezetése kapta a legnagyobb figyelmet a teszteken, de természetesen hajlító- vagy törésteszten is átesett.

Ezeken mind jól szerepelt a készülék, sőt néhol még a vártnál is jobb eredmény született.

Azonban egy YouTube videó szerint az iPhone 7 mégsem annyira tökéletes, mivel a kamerát védő anyag nem zafír, mint ahogy azt az Apple állítja, vagy legalábbis nem tiszta zafír.

A kívánt teszthez a Mohs skálát kell ismerni, mely az agyagok karcállóságát mutatja.

A legnagyobb 10-es értéke a gyémántnak van, a zafírnak pedig a 9. A teszthez fogtak egy Tissot órát, melynek üvege 6-os erősségű, illetve egy speciális Mohs eszközt, mely 6-os erősségű karcolást tud okozni.

 

A teszt alapján, míg az óra kiállta a karcolást, addig az iPhone 7 bizony leszerepelt, mivel már a 6-os erősségű karcolás is meglátszott rajta, miközben a tiszta zafír ellenállása 9.

Ezért kérték az Apple-t, hogy tisztázzák a helyzetet, és meglepetésre nem zárkóztak el, hanem készségesen válaszoltak.

Elmondásuk szerint laborkörülmények között a kamera védő elem megfelel az említett teszten, melyet tanúsítványok is biztosítanak. A látszólagos nyomokra pedig azt a magyarázatot adták, hogy azok nem karcolások már, hanem repedések, melyek erőkifejtés miatt jöttek létre.

Az egész felhajtásnak tehát egy tanulsága biztos volt, mégpedig, hogy az Apple az iPhone 7-be is zafír üveget használ, ahogy teszi azt már iPhone-oknál évek óta.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑