Hírek

Dátum: 2016-10-10 | írta: Tocso

0

Az AT&T leállítja a Samsung Note 7 árusítását

iCentre

A Samsung Galaxy Note 7 szégyenfoltja  lett a Samsung felsőkategóriás készülékeinek, de úgy néz ki, a dolog még kísérti őket egy darabig.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Note 7-ek akkumulátorában található volt egy hiba, mely miatt a készülékek felgyulladtak – ezzel jó esetben csak magukat, rosszabb esetben mást is elpusztítottak.

A Samsung kénytelen volt elismerni a problémát, és globális készülékcserét hirdetett. A csereprogram jól halad, hisz az érintett készülékek jó része már a Samsungnál van, azonban a történetnek még itt nincs vége. Egy amerikai légitársaság gépe éppen felszálláshoz készült, mikor is füstöt jelentettek a toronynak, és kérték a tűzoltóság kivonulását. Szerencsére senkinek sem esett baja, egyedül a készülék égett felismerhetetlenné. A tulajdonosa elmondta, hogy egy Note 7-ről van szó,

mely már átesett a Samsung csereprogramján, így elvileg ez már egy biztonságos modell lett volna.

Az eset után egy független bizottság vizsgálja ki a helyzetet, ők fogják megállapítani, mi is történt.

Ez nem vet túl jó fényt a Samsung csúcskészülékeire, sőt annyira nem, hogy az AT&T is leállította a készülékek értékesítését. Nem túl meglepő lépés, hiszen az ország másik nagy szolgáltatója, a Sprint már lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy más okostelefonra váltsanak Note 7-ről.

FRISSÍTÉS

A legfrissebb értesülések szerint a Samsung leállt a Note 7 gyártásával, mivel egyre több jelentés érkezik cserélt készülék felgyulladásáról.

Nehéz helyzetbe került így a Samsung, ezeket a hibákat nem csak anyagilag, de presztízsveszteségként is el kell majd fogadniuk.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑