Hirdetés

Dátum: 2016-10-10 | írta: Zehy

0

iSamurai Heti Akció – iPad mini érintő üveg csere

iCentre

 16.990 Ft, 6 hónap garanciával. Az akció időtartama október 10. – október 22.

Az iPadek felhasználási módjukból adódóan sokkal kevesebbszer végzik összetört üveggel, kijelzővel, mint az iPhone-ok. Mégis, ha beüt a baj, akkor jobban szívjuk a fogunkat, hiszen ezeknek a cseréje miatt mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, mint kisebb társuk esetén.

Megijedni viszont nem kell, hiszen minden gond nélkül cserélhető az iPadek üvege és kijelzője is, csak egy kicsit időigényesebb a folyamat, mint az iPhone-ok eseteében, illetve sokkal több speciális eszközre van szükség a cseréhez. Amennyiben betört az iPaded üvege nem ablakost kell hívni, hanem az iSamurait.

Az iPad Air 2-től kezdve az iPadek érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, viszont a korábbi modellek (mint például cikkünk főszereplője, az első generációs iPad mini) esetében ez a két alkatrész egymástól függetlenül cserélhető és általában úgyis az üveg szokott csak betörni, nem az LCD. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülék háztól. Az érintőt iPad Toollal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

ipad-mini-szetszedes

Az érintő üveg alaplapról való lecsatlakoztatásához sajnos az LCD-t és az alatta lévő shieldet is el kell távolítanunk, hogy a csatlakozókhoz hozzáférhessünk. Miután az LCD-t, a shieldeket és az üveget is sikeresen eltávolítottuk a készülékből, neki is kezdhetünk az ház megtisztításához az új panel miatt. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

A sarkokat sarokkerekítő segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul oly mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő két hétben (október 22. szombatig, 23-án zárva vagyunk mi is) kedvezményes áron cseréljük az első generációs iPad minik érintő üvegét. A csere kicsit időigényesebb, így 2-3 órát vesz igénybe és természetesen erre is 6 hónap garanciát vállalunk.

Az iSamurai csapatVissza a tetejére ↑