Hírek

Dátum: 2016-10-14 | írta: Tocso

0

Végleg elhagyja az iPhone 4 és a 2010-es MacBook Air támogatását az Apple

iCentre

Nem túl meglepő lépés az Apple részéről, hisz a mai technikai világban hat év rengeteg idő, nem maradhat minden örökké támogatott eszköz.

Az Apple terméktámogatása példaértékű, mivel bár az iPhone 4 jó ideje nem kapott szoftveres támogatást, még bevihető volt bármelyik Apple szervizbe, és a támogatói telefonszámon is készséggel segítettek a készülékkel kapcsolatban. Ezt állítja le október végén végleg az Apple, azután már nem gyártanak semmilyen alkatrészt se hozzá, illetve már hiába fordulunk bármiért is az Apple-höz vele, valószínűleg egy újabb készülék vásárlását tanácsolják majd.

Nem csak az iPhone 4 lesz, ami kikerül teljesen az Apple termékpalettájáról, hiszen a 2010-es MacBook Air késői változatától, a harmadik generációs AirPort Extreme-től, és a 2009-es AirPort Time Capsule-től is kénytelen elbúcsúzni a cég.

Bár a figyelmeztetés még csak Japánra vonatkozik, valószínűleg hamarosan Amerikára és Európára is kiterjesztik az utasítást.

Mindegyik eszköz kiszolgálta a maga idejét, így hat év után már elavult technológiának számítanak, bár még sokat találunk belőlük a mindennapokban, lassan onnan is eltűnnek majd.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑