Hírek

Dátum: 2016-10-19 | írta: Tocso

0

Tényleg javít a Note 7 bukása az iPhone eladásokon ?

iCentre

Nos, ez egy érdekes kérdés, melyre nem lehet biztos választ adni, azonban páran még is megpróbálkoznak vele.

A KGI elemzője szerint az Apple fel tudja kicsit turbózni az iPhone eladásokat a Note 7 megszüntetésével, sőt, szerintük kb. 5-7 millió darabbal több iPhone fogyhat így összességében.

Ez egy valószerű jóslat lehetne, de talán kicsit túl optimista hozzáállás.

Az Apple mellett a Samsung másik nagy ellenfele a Huawei lett, mely csendben kapaszkodott fel mind a közép- mind a felsőkategóriás készülékeivel a legnagyobbak közé. Így már rögtön két népszerű gyártó közt oszlik meg a Note 7-ről váltók száma.

Ezek után a márkahű vásárlókat is bele kell számolni a képletbe, hisz ahogy az Apple-ösöknél, úgy Samsungnál is van egy felhasználói bázis, akik szeretik a Samsung termékeket, és nem szívesen váltanak más gyártó telefonjaira.

A másik nagy tényező pedig nem más, mint a szoftver.

Bár szerintem vitán felül áll, hogy az iOS és az Android közül melyik a kiforrottabb, sokan mégis az Androidot választják az iOS zártsága helyett, mivel számukra az megfelelő a hétköznapokra.

Utolsó tényező a szállítási idő lehet.

A Note 7 vásárlók valószínűleg hasonló méretben keresnek telefont, tehát számukra csak az iPhone 7 Plus marad.

A dupla kamerás megoldás igen vonzó lehet a friss vásárlóerőnek, azonban a 3-5 hetes várakozási idő helyszíntől függően elég ijesztő, hisz most szeretnének telefont vásárolni, nem pedig 1 hónap múlva.

A sok tényező miatt nem lehet megmondani, mennyit nyer az Apple a Samsung kudarcán, azonban a Huawei hármassal felborulhat kicsit az eddig elég kétpólusú  felsőkategóriás okostelefon piac.

ForrásiDownloadBlog

Címkék:Vissza a tetejére ↑