Hírek

Dátum: 2016-11-25 | írta: Tocso

2

Az Apple-é az okostelefon piac hasznának 91%-a

iCentre

Néha már ijesztő szinten nyer akkor is az Apple, ha veszít.

Bár az iPhone eladások már három hónapja “zuhannak”, az Apple valamit nagyon jól csinál, mivel a Strategy Analytics szerint egy nagyon fontos témában szinte egyeduralkodó.

A felmérés szerint ugyanis az Apple az okostelefon piac össznyereségéből – ami 9 milliárd dollár – 8,5 milliárdot magáénak tudhat, tehát ezen a területen 91%-os piaci részesedése van.

strategy-analytics-smartphone-profits-q3-2016

Az Apple legnagyobb vetélytársa a Samsung fel sem került a listára, a második helyezett a manapság már igencsak feltörekvő Huawei lett a maga 2,4%-os részesedésével.

A további helyezettek olyan ázsiai gyártók, mint a Vivo, vagy Oppo, de ezekről európaiként egy-két kivételtől eltekintve nemigen hallunk.

Ezt az Apple annak köszönheti, hogy magasan tudja tartani az iPhone-ok haszonkulcsát. A brandépítés után az árakat sem kellett csökkentenie, sőt, évről-évre kicsit emel is rajtuk. Azonban ez idő alatt a gyártási költségeket sikerült alacsonyan tartania különböző megrendelési szerződésekkel.

Bár az utóbbi néhány év tényleg nem az Apple legjobb időszaka volt, reméljük a nyereségből jut majd elég fejlesztésekre is, és újra mindenki elismerően beszél majd a cégről.

Forrás: MacRumors

Címkék:  • Steven Spliffler

    Félő, hogy már soha nem fog úgy ragyogni az Apple mint annó az első 3-4 telefonja idejében. Már az összes vetélytársa szanaszét alázza fele annyiért.
    Vegyük például az s7 edge-t..

    Amúgy ha igaz, a hír, hogy 3 iPhone jön jövőre és az egyiknek az lesz a szuperképessége, hogy OLED kijelzős.. hát akkor ennyi volt.

  • marcedli

    Milliárd az, nem millió.

Vissza a tetejére ↑