Hírek

Dátum: 2016-12-07 | írta: Tocso

2

Kikapcsol hidegben az iPhone-od? Hamarosan megoldódik a probléma!

iCentre

Makacs problémával szembesül az Apple, s ha nem jól kezeli, vásárlók sokaságát veszítheti.

Az akkumulátor kérdése a mai okostelefonoknál döntő fontosságú, hisz minden felhasználó hosszú üzemidőt szeretne, amibe az Apple nem igazán jó, sőt, a helyzet még romlott is pár felhasználó számára.

Egyre több panasz érkezik főleg iPhone 6s és iPhone 6 felhasználóktól, hogy a hidegben nemes egyszerűségnél a készülék lemerülést jelezve kikapcsol, holott a kijelzés szerint még akár 20-30-40% is hátra volt a töltöttségből.

Ez ügyből kifolyólag az Apple egy csereprogramot indított az iPhone 6s tulajok részére, azonban ez csak a tűz csillapítására volt elég, eloltására nem, hisz ez csak bizonyos készülékekre jár, illetve az iPhone 6 tulajok teljesen kimaradnak belőle.

Az Apple szembesülni látszik az elharapózó hangulattal, mivel az elején csak annyit közöltek, hogy ha hideg van, kapcsold ki a készüléket, mivel az akku nem szereti a hideget, ami elég lekezelő válasz a cég részéről.

Ma már kicsit “megenyhülve” nyilatkozva azt mondták, hogy dolgoznak a szoftveres megoldáson is, mivel tudják, mi a probléma.

Ez már jobb hír mindkét típusú készülék tulajai számára, hisz jogos elvárás, hogy egy 1-2 éves iPhone-ba ne kelljen akkumulátor cserélni, mert bár az öregedéssel számolni kell, a mai technológiákkal hosszabb élettartalmúbb akkuk gyárthatóak.

A hiba oka a kiszivárogtatott információk szerint az, hogy akkumulátor alkatrészei reakcióba lépnek a hideg levegővel, ami gyorsabb károsodást, merülést okoz, ezért a szoftver inkább kikapcsolja a készüléket.

Forrás: iDownloadblog

Címkék: • ahun

  …ennél jobb hírem van:
  – egy dán bírósági döntés értelmében az Apple köteles egy új telefont adni és nem egy felújítottat annak a kedves vásárlónak, akinek elromlott a készüléke. A kérdéses perben egy iPhone 4 tulajáról volt szó, aki sértésnek vette az Apple gyakorlatát, és nem átallott utána járni a dolognak személyesen a bíróságon…

  PS: …az ügy még 2014-ből húzódott idáig, szerintem kezd savanyú lenni az a bizonyos szőlő…
  – ez az a bűvös mondat, amire a bíróság hivatkozik:
  “Sale of Goods act”
  …ugyanis egy felújított készülék belsejében, újrahasznosított alkatrészek találhatóak, amik egy tulajdonos által eszközölt eladás esetén (használt készülék) erősen árlehajtó tényezőként jelenik meg a fogyasztó oldalán…

 • ahun

  …ami pedig az eredeti problémát illeti lásd a fenti címet, akkor nevesíteném is a dolgot…

  A TSMC -és telefonok bírják a hideget, csak gyorsabban merülnek, ami normálisnak mondható egy hideg környezetben, a Samsung -os processzorosok meg nem bírják a hideget és össze-vissza működnek, kikapcsolnak!

  PS: …figyelem a 6S -ről beszélek…

Vissza a tetejére ↑