Hírek

Dátum: 2016-12-09 | írta: Tocso

0

Nagyon rápörgött a mesterséges intelligenciára az Apple

iCentre

Egy privát előadást tartott az Apple a mesterséges intelligenciáról, melybe a résztvevők szerint rengeteg pénzt ölhet a cég.

Egy exkluzív meghívásos konferenciát tartott az Apple Barcelonában, melynek fő témája a mesterséges intelligencia volt.

A Quartz nevű oldal pár diaképet ki tudod csempészni az előadásról, ezekből nagyjából megtudjuk, vajon miről is volt szó pontosan.

Felmerült az egészségügyi és vitális alkalmazás lehetősége, de képfelismerésről, intelligens asszisztensről és fordítóról, illetve tevékenység felismerésről is szól a fáma.

appleairesearchslide

Számunkra talán a LiDAR lehet a legérdekesebb, mely köznyelve lefordítva lézeralapú tárgyfelismerést jelent.

Ez az önvezető járművek egyik alapeszköze, azonban az Apple nem szentelt figyelmet az autóiparban használatos funkcióira.

Annál inkább beszélt az Apple a képfelismerő algoritmusukról, mely 3000 képet képes átpásztázni másodpercenként, jó találati aránnyal, mellyel világelsők a piacon.

Végül az Apple arról beszélt, nem kívánja magának megtartani a tudást, meg akarja osztani a kutatói közösséggel, mely elég szokatlan a cég részéről, hisz mindig zárkózottan kezelték saját fejlesztéseiket.

A titok nyitva valószínűleg abban rejlik, hogy az közösségből további szakértőket tudnak az Apple-höz bevonzani, ezzel is segítve saját munkájukat.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑