Hírek

Dátum: 2016-12-24 | írta: Zehy

0

Ingyenes, független, magyar játékok az App Store-ban – Támadnak a kockák


iCentre
Makovics Ákos vagyok, és a következőkben a saját fejlesztésű játékaim szeretném bemutatni nektek. Magamról röviden annyit, hogy jelenleg az Óbudai Egyetem hallgatója vagyok, és a tanulmányaim mellett független játékfejlesztőként tevékenykedem egy grafikus ismerősömmel egyetemben.


A közös munkánk során két ingyenes játékot adtunk ki. Az első játéknak tavaly tavasszal álltunk neki, amelyet 3 hónap alatt el is készítettünk.

A játék neve Casual Cube lett.

Igyekeztünk egy egyszerű, de igényes játékot készíteni. Az alapötletet egy, a társam által korábban készített kép adta. A játékmenet során a játékos egy kockát irányít, amivel egy fokozatosan nehezedő, és véletlenszerűen generált pályán kell minél messzebbre jutni.

magyar-app-store-2

Ezt megnehezíti, hogy a pályán különböző álló és mozgó akadályok találhatóak, illetve a játékos alatt egy idő után eltűnik a talaj. Ez egy pörgős, és élvezetes játékmenetet eredményez. A pályán elszórtan kristályok is vannak, amelyek segítségével a játékos új kockákat szerezhet.

A pályán csillagokat is lehet találni, amelyeket felvéve a játékos sebezhetetlen módba kapcsol, és ezáltal bizonyos ideig szétzúzhatja az útjába kerülő akadályokat. Ezen kívül a játékos portálokkal is találkozhat, amelyekre rálépve egy Void nevű helyre kerül, ami egy jelentősen nehezebb szakasz, de a végére érve sok kristály üti a játékos markát.


A fejlesztés végén több nagyobb kiadóval is felvettük a kapcsolatot, és mindegyik érdeklődött a játék iránt.

Végül az egyik legnagyobb céggel szerződést is kötöttünk, ám az ígért kiadási határidőt nem tudták betartani, így végül a megállapodás felmondásra került, és önállóan adtuk ki a játékot.

Ezek után nekiálltunk egy másik játéknak. Szerettük volna megtartani az előző játékot jellemző egyszerű játékmenetet, és minőségi megvalósítást, amelynek az eredménye a Bouncy Cubes lett.

magyar-app-store-3

A játék során egy ugráló karaktert irányítva minél magasabbra kell jutni egy véletlenszerűen generált toronyban. A játékos dolgát számos dolog akadályozza ebben, a tüskéktől kezdve egészen a lezuhanó platformokig.

A pályákon elszórva csillagokat lehet találni, amelyeket felvéve a karakter egy ideig sebezhetetlenné változik. A karakter irányítása egyszerű, a karakter folyamatosan ugrál, a képernyő megfelelő oldalát megnyomva pedig a kívánt irányba fog haladni.


Ezeket a játékokat természetesen le tudjátok tölteni az App Store-ból a következő linkeken:

Casual Cube:
Casual Cube

Casual Cube

Fejlesztő: Akos Makovics

Ár: Ingyenes
Méret: 85.07 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

Bouncy Cubes:
Bouncy Cubes

Bouncy Cubes

Fejlesztő: Akos Makovics

Ár: Ingyenes
Méret: 79.01 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

Remélem tetszeni fog, és sok örömet szerez majd nektek!

Címkék:Vissza a tetejére ↑