Hírek

Dátum: 2017-01-04 | írta: Tocso

0

Új-generációs biometrikus azonosítást mutatott be a Synaptics

iCentre

Holnap indul a 2017-es CES, ahol neves gyártók a “jövő” termékeit mutatják be.

A CES az egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai show, azonban sok gyártó nem jelenik meg standdal a helyszínen, hanem az esemény előtt jelenti be új vívmányát.

Így  tett a Synaptics is, aki a biometrikus azonosítást akarja megreformálni azzal, hogy még biztonságossá és használhatóvá tegye az eszközöket.

Erre egy All-in-one rendszert fejlesztett, mely egyszerre ellenőrzi a tulaj ujjlenyomatát és arcát. Az új ujjlenyomat-olvasás több szegmenst ellenőriz a felhasználó ujjain alacsonyabb eltérésű hibaelfogadással, ezzel is növelve a biztonságot.

Továbbá a fejlesztés lényege, hogy az ujjlenyomat mellett az arcfelismerésnek is sikeresnek kell lenni, hogy az azonosítás sikeres legyen.

Az arcfelismerésnél a rendszer ellenőrzi, hogy a pislogás tényleg embertől származik-e és figyeli az apró fejmozdulatokat is, ezzel is próbálva kiszűrni a csalást.

Remélhetőleg az Apple átveszi ezeket a biztonsági fejlesztéseket, hiszen mindenki szeretné az adatait a lehető legnagyobb biztonságban tartani.

Emellett, a hordozható kütyük piacán egyre nagyobb figyelmet kap a biztonság, így ezek a megoldások egyre elterjedtebbek lesznek, s talán segítenek lecsökkenteni az illetéktelen eltulajdonítások számát.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑