Hírek

Dátum: 2017-01-05 | írta: Tocso

0

Izgalmas vezetéknélküli töltést mutathat be idén az Apple (VIDEÓ)

iCentre

A vezeték nélküli töltés nem új keletű dolog, már évek óta jelen lévő technológia, mégsem terjed el igazán – ezen változtathat az Apple a közeljövőben.

A Energous, az Apple egyik partnercége bejelentette, hogy technológiájuk 2017-ben a hétköznapi emberek számára is elérhető lesz, mivel addigra teljesen befejeződnek a fejlesztések. Már 2015 környékén bejelentették fejlesztésüket, azonban a technika akkori állása szerint, illetve a támogatás hiánya miatt nem jelent meg a piacon. Egy “stratégiai partnerség” után azonban újraindulhattak a fejlesztések, és lassan elérkezettnek látják az időt, hogy fejlesztésük a hétköznapokban is megjelenjen.

Pontosan mi is a Energous nagy dobása?

Egy olyan vezetéknélküli technológiát fejlesztettek ki, mely rádiófrekvenciás hullámok segítségével nagyobb távolságra lévő eszközöket is képes tölteni. Jelenleg a technológia úgy működik, hogy az adott eszközt egy meghatározott fizikai eszközre kell helyezni, így indul meg a töltési folyamat. Bár ténylegesen vezeték nélküli, mégis helyhez kötött.

A Energous eszköze azonban épp ezt a problémát oldja meg, mivel az adó környékén az összes kompatibilis eszközt egyszerre tölti, tehát tévénézés közben töltődhet a telefonunk a kezünkben és az okosóránk a csuklónkon.

Ha az iPhone idei bemutatóján egy ilyen rendszerrel működő telefont mutatna be az Apple, akkor minden bizonnyal visszaszerezné a mára már kicsit megkopott innovatív jelzőt.

 

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑