Hírek

Dátum: 2017-01-09 | írta: Tocso

0

10 éve mutatta be Steve Jobs az iPhone-t

iCentre

A mai napon, éppen tíz éve mutatta be Steve Jobs a mára ikonikussá váló iPhone-t.

2007 januárjában került San Franciscóban bemutatásra az Apple legújabb terméke, mellyel forradalmasítani akarták a telefonpiacot, s ezzel a cég története legjobb húzását vitte végbe.

A bemutató után 6 hónappal kezdték árusítani a készüléket, melyből az elmúlt tíz évben több mint 1 milliárd darabot adtak el.

2016-ig az eladások folyamatosan nőttek, majd megtorpant a növekedés és visszaesés volt tapasztalható. Bár ez nem túl jó hír, a cégnek ettől függetlenül nagyon megy az iPhone, hisz bevételének 60%-át a telefon adja.

Ezen okból Tim Cook is ejtett pár szót az iPhone-ról. Szerinte az iPhone a vásárlók egyik legfontosabb eszköze, újrateremti kommunikációs, szórakozás vagy munkaszokásainkat.  Szót ejtett az iPhone jövőjéről is, melyről csak annyit árult el,

“A legjobb még csak most jön”.

 

A gyártók fogadtatása elég vegyes volt az iPhone-nal kapcsolatba 2007-ben, szerintük a bemutatott telefon nem volt sem felhasználóbarát, sem jól használható.

Az iparági harc legnagyobb vesztesei a BlackBerry és Nokia voltak, mivel ők nem támogatták a fejlődést, hanem próbáltak szembe menni vele. Az idő azonban az iPhone-t és az érintőképernyőt igazolta, a két gyártó pedig szinte teljesen kiszorult mára a piacról.

Ez alatt a tíz év alatt azonban az Apple sem pihenhetett, évről-évre kellett a vásárlókat meggyőzni, hogy váltsanak az új-generációs készülékre, ami sikerült az Apple-nek egy jó darabig.

  • 2008-ban: az AppStore és a 3G hálózat kezelésének bevezetésével
  • 2009-ben: videókészítéssel és Személyes HotSpot lehetőséggel
  • 2010-ben: a Retina kijelző bevezetésével
  • 2011-ben: Siri és az iCloud bemutatásával
  • 2012-ben: a 4 collos modell bevezetésével, a lighning csatlakozóra váltással és az LTE támogatással
  • 2013-ban: a Touch ID beépítésével
  • 2014-ben: a 4,7 és 5,5 collos iPhone-ok bemutatásával
  • 2015-ben: 3D touch és 4k videó felvétellel
  • 2016-ban: vízállósággal és dupla lencsés kamerával.

Bár lehet nem tűnnek akkora ugrásnak, 2015-ig hozta az Apple a minőségi eszközöket, talán utána mondhatni, hogy kicsit megült a cég és inkább csak ráncfelvarrások érkeztek a készülékhez.

Ennek ellenére az iPhone a világ egyik legnépszerűbb brandje és minden iPhone-tulaj számára a lehető legjobb minőséget igyekszik szolgáltatni a cég.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑