Hírek

Dátum: 2017-01-11 | írta: Tocso

0

Harmadik éve zsinórban a legzöldebb cég az Apple

iCentre

A Greenpeace minden évben kiad egy hirdetményt, ahol a nagy tech cégeket minősíti környezettudatosság szerint – az Apple sikeressége idén is töretlen.

A Greenpeace listáját immáron három éve vezeti az Apple, melyen a tech cégek környezettudatosság alapján vannak rangsorolva.

Több szempontot is figyelembe vesz az egyesület, mint pl. energetikai átláthatóság, megújuló energia utáni elkötelezettség, vagy energiahatékonyság.

Szinte az összes lehetőségnél “A” besorolást szerzett az Apple, mely a legmagasabb osztályzat – kivéve a Pártfogást, ahol “B” minősítést kapott. Ez egy érdekes döntés a Greenpeace részéről, hisz az Apple sűrűn hangoztatja a zöld gondolkodását, ez még sem volt elég számukra.

További érdekesség, hogy a cég működtetéséhez szükséges energia beszerzésének arányát is közzétette az egyesület, melyen kimagasló eredmény ért el az Apple a megújuló energia hasznosításából.

A szükséges energia 83%-a származik innen, 5-5% származik szén tüzelésű és nukleáris erőművekből, míg 4% biogáz üzemekből.

greenpeace

Ezt az eredményét valószínűleg negyedszerre is eléri  majd idén az Apple, mivel hamarosan elkészül az új Campus 2 központjuk, mely a környezettudatosság mintaépülete lesz a világ számára.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vissza a tetejére ↑