Hírek

Dátum: 2017-01-12 | írta: admin

4

Az Apple ideje lejárt, de erről nem Tim Cook tehet

iCentre

Ezt nem akárki, hanem a PayPal társalapítója Peter Thiel mondta egy New York Timesnak adott interjúban.

Arra is kitért, miszerint az okostelefonok immáron nem az a terület, ahol innováció várható.

Thiel kijelentésével lehet vitatkozni vagy egyetérteni, az viszont biztos, hogy hamarosan nagyon kell majd egy

“One more thing”

Az iPhone-eladások még mindig eszméletlen számokat produkálnak, de most először kimutatható a csökkenés – merre megyünk innen tovább? Esetleg a mesterséges intelligenciát Sirit futtatják fel valami eddig sosem látott magasságokba? Netán az elektromos járművek terén fognak kiemelkedőt alakítani? És mi van a virtuális valósággal, készülnek oda is valamivel?

Tim Cook eközben, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, elhinti, hogy “nagy újítások várhatóak”, valamint “az új MacBookok úton vannak”, de az iPhone-oknál elejtett évvégi

“A legjobb még csak most jön.”

is a marketinges bullshitgenerátorok dicséretére válna.

Innentől szigorúan magánvélemény következik, melyet a fenti eredeti cikkben leírt gondolatsor indított el, így semmiképpen sem vehető szentírásnak és nem is feltétlenül a teljes szerkesztőség véleményét tükrözi. Az is tény, hogy továbbra sem vennék másmilyen telefont, mint iPhone-t, a MacBookomat se cserélném le, és a nemrég vásárolt iPad Airnél sem tudok jobb vételt elképzelni. De.

Valamiért úgy érzem, az Apple-nek tényleg kellene egy atyai pofon mihamarabb, hogy mielőbb visszataláljanak a helyes útra, hiszen minden téren hatalmas tartalékok vannak a még cégben, de mostanában ebből nem sok látszódik.

Tényleg csak egy legyintésre gondolok, hiszen személy szerint nem gondolom, hogy hatalmas problémák lennének, sőt, sokszor “én védem meg” pl. a felbőszült userek által indított iOS-t érő verbális támadásoktól a céget, de egyértelmű, hogy zajlik egy-két olyan folyamat, ami hosszútávon nem tesz jót az eladásoknak.

Az is tény, hogy sokkal okosabban reagálnak a piac változásaira, nem követik a gyorsan felbukkanó és ugyanilyen gyorsan elmúló trendeket, de az utóbbi időben fellépő fiaskók bizony kihatnak a cég jövőjére.

Itt most nem a minden évben felbukkanó ilyen-olyan “gate”-re gondolok, inkább az egyértelműen hibás koncepciókra, mint pl. a MacBookból eltűnő összes csatlakozóra vagy szintén ez utóbbi árazására, mely még a vérfanoknál is kiütötte a biztosítékot…

Nem folytatom, biztos sokan gondolják hasonlóan, így még ha a “Steve Jobs forog a sírjában” mondattól a hideg is kiráz és sokszor üres és kötelező puffogtatásnak tűnik, azért értem, hogy mire gondol, aki ezt leírja egy hozzászólásban…

Ti mit gondoltok, mennyire borús a helyzet?

Címkék: • Szerintem egy kicsit tul van gondolkodva ez az egesz (nem itt az oldalon, hanem altalaban).
  Minden ceg eleteben vannak kisebb, nagyobb hullamvolgyek, az Apple is most egy ilyenben – kisebb – van.

  A rMBP vonalrol felesleges beszelni, az arazassal (es meg egy csomo minden massal) hazavagtak az egeszet. Az iPhone szeria nem lett rossz, a jack elhagyasa meg szerintem teljesen egyenfuggo. Az  Watch tok jol teljesit, es ha lehet hinni a pletykaknak, eleg jo eve lesz az iPad es iPhone kategorianak is (10. iPhone evfordulo).
  Elkepzelheto, hogy jot tenne egy “pofon” a cegnek, de siman lehetsegesnek tartom, hogy valami olyan “one more thing”-et fogunk iden latni, amitol eldobjuk az agyunkat.

  • Csak a végéhez szólnék: így legyen! 😉

   • A tobbirol mast gondolsz? 🙂

    • Nem, csak azokat leírtam a cikkben. 🙂

Vissza a tetejére ↑