Nagyvilág google

Dátum: 2017-05-18 | írta: @dmin

0

Google I/O keynote 2017 – Assistant, VR headset és sokan mások

iCentre

A Google 2017-es keynote-ján a vezérigazgató, Sundar Pichai új termékeket mutatott be és információt osztott meg a cég „mesterséges intelligencia elsőként” jövőjéről.

Itt egy lista arról, hogy milyen fontos dolgok is történtek:

A Google az összes termékét átgondolja egy AI világ számára

Ez volt Pichai magas szintű ígérete, és az átalakulásnak sikeresnek kell lennie, hogy a keresőóriás megőrizhesse dominanciáját. Például: A Keresés/Search a gépi tanulásnak köszönhetően már rangsorol, a Maps/Térképek utcai nézete automatikusan felismeri a táblákat, a videóhívás szintén gépi tanulást használ az alacsony sávszélességű helyzetek megoldására, stb.

A Google mostantól a kamerádat bemeneti eszközként használhatja.

Bejelentettek egy „Lencse/Lens” funkciót az asszisztens szolgáltatáshoz, mely információt ad arról, hogy mi található a telefonod kamerája előtt: milyen virágot látsz magad előtt, többet megtudhatsz az út szemközti oldalán található étteremről, stb. Ez a lehetőség egy csomó tech vívmányt- AI, AR, gépi tanulás, számítógépes látás- egy funkcióban ötvöz, és rávilágít, hogy a Google masszív adathalmaza a világról hogyan használható együtt. Ez remek példa arra is, hogy a Google próbál a felhasználók utóbbi időkben felmerülő képpreferenciájának megfelelni a szöveges információkkal szemben.

A Google legfrissebb felhasználói számai:

Jelenleg 2 milliárd aktív Android-eszköz, 500 millió aktív Google Fotók/Photos felhasználó, valamint 1,2 milliárd videó és fotó van feltöltve a gugli fotóalkalmazásába minden nap. A Google Drive-nak több, mint 800 millió felhasználója van és az emberek több, mint 1 milllárd óra YouTube videót néznek naponta.

Nem szeretsz emaileket írni? Nem is kell.

A Android-os és iOS-os Gmail alkalmazás automatikus válaszadási funkciót kapott, melyet Smart Reply-nak neveztek el. A funkció legfeljebb 3 válaszlehetőséget kínál fel a kapott email alapján. A kiválasztott válaszhoz írhatsz még ha szeretnél, vagy elküldheted, úgy ahogy van.

Több Google több helyen, több nyelven.

Az Asszisztens-t kidobják iPhone-ra is. Bár nem fogja (és nem is tudja) helyettesíteni Sirit alapértelmezett asszisztensként, de több nyelven is elérhető lesz, például franciául és németül.

Kihangosított hívás a Google Home-on

A „Hey Google, call Mom” varázsszó kimondása például azt eredményezi, hogy az eszköz tárcsázza a megadott személyt a személyes számodról, amint felismeri a beszédhangodat. Nincs szükség beállítgatásra a jelenlegi állás szerint. (Az Amazon is a héten indította el az Alexa segítségével indított hívásokat). Ez lehet új vezetékes telefon.

A Google Fotók megtalálta az orvosságot a lustaságra

A gugli fotószolgáltatása, (ami a cég állítása szerint 500 millió felhasználóval büszkélkedhet), mostantól felajánlja, hogy milyen fotókat kellene megosztanod, és kivel, a „javasolt megosztás” szolgáltatással. Továbbá automatikusan megoszthatsz fotókat egy „megosztott könyvtárak” opcióval. A nagy ötlet: a legtöbb kép csak ott csücsül a telefonodon. Sokkal jobb neked és a barátaidnak is (meg persze a Google-nak!), ha megosztod a legtöbbet közülük.

SuperChat a Youtube-ra

Miközben nézed a YouTube valamelyik élő adását, mostantól fizethetsz, hogy a kommentedet kiemeljék „super chat” üzenetként. Ez azt eredményezi, hogy az üzenet kitűnik a tömegből, így a videó készítője nagyobb valószínűséggel veszi észre az kommentek végeláthatatlan tengerében, valamint egy kis plusz bevételhez juttatja preferált YouTuberünket.

A Google partnerekkel dolgozik együtt, hogy elindíthassa egyedülálló Virtual Reality fejhallgatóit

Ez azt jelenti, hogy minden, ami szükséges a VR élményhez, be lesz építve magába a fejhallgatóba, nem szükséges hozzá PC vagy telefon. A headsetek, melyet a HTC és Lenovo készít és a Google Daydream platformján futnak, még ebben az évben fognak piacra kerülni.

Google a munkákért

Felveszi a LinkedIn munkáltatói adatainak listáját a fő keresőjébe. Ha rákeresel például a „kiskereskedelmi munkák”-ra, a gugli a tartózkodási helyed alapján ajánl majd munkalehetőségeket a környékeden.

Alkalmazások és tranzakciók az Asszisztensben

A fejlesztők mostantól létrehozhatnak alkalmazásokat vagy műveleteket, melyek a Google Asszisztensen futnak Android-on és iOS-on. A fejlesztők máris képesek voltak műveletek létrehozására a Home eszközön. A fejlesztők továbbá képesek lesznek ügyintézői szolgáltatásokat is létrehozni, amelyek hamarosan elérhetők lesznek a telefonokon az Asszisztensen keresztül.

Android Go

A Google elindít egy olyan kezdeményezést, mely testre szabja az Android-ot az alacsony kapcsolódási képességű készülékekre. Az Android O kiadása óta az Android legújabb verziója még nem lett nyilvánosságra hozva. Az 1GB-os vagy kevesebb memóriával rendelkező készülékek olyan verzióit kapják meg például a YouTube és Chrome applikációknak, melyek kevesebb memóriát foglalnak. A szoftver olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, melyek a több nyelven beszélő felhasználók számára készültek.

Beltéri fertérképezés

Bemutattak egy olyan vizuális szolgáltatást, a VPS-t (virtual positioning service), ami lehetővé teszi a belső helyszínek felkutatását a Tango AR platform segítségével. Példaként arra, hogy mire képes a VPS: megmondja a felhasználónak, hogy pontosan hol található egy termék az üzletben.

Gépi tanulási hardver a felhőhöz

A Google bemutatta a Tensorflow feldolgozóegységének második verzióját, a Cloud TPU-t. Ez az a hardver amit használ a Tensorflow-hoz, a nyílt forráskódú gépi tanulási szoftveréhez, amit a fejlesztők felhasználhatnak a saját AI alapú eszközeik és alkalmazásaik fejlesztéséhez.

 

Forrás: recode

Video: theverge

Címkék:Vissza a tetejére ↑