Hírek apple watch

Dátum: 2017-05-20 | írta: Tocso

0

Apple Watch minden felett, Tim Cook is kísérleti nyúlnak áll

iCentre

Nem kell félnünk, az Apple igazgató nem növesztett tapsi füleket, ellenben aktívan részt vesz az Apple Watch fejlesztésekben is.

Tim Cook az CNBC-nek adott interjújában mesélt arról, hogy részt vesz egy olyan eszköz tesztelésében, ami non-stop figyeli a vércukor-szintjét.

A Dexcom-mal folytatott együttműködés által fejlesztettek ki egy olyan bőr alá ültetendő eszközt, mely képes kommunikálni az iPhone-nal, így folyamatosan monitorozni lehet az aktuális szintet. Ezek alapján statisztikák készíthetők, illetve releváns viszonyító adatok egy később kiadásra kerülő eszköz számára.

Cookék arra voltak kíváncsiak, hogyan változik a vércukorszint az elfogyasztott ételek után. Ez egy jó támpont arra, hogy mi is az Apple távoli célja az Apple Watch-csal.

Jelenleg nincs tudomásunk olyan eszközről, mely a bőr vágása nélkül képes lenne állandó vércukorszint monitorozásra. Nos, tételezzük fel, hogy az Apple egy olyan eljáráson dolgozik, mely megoldaná ezt a kérdést, sőt ezt az Apple Watch-ba is sikerülne beintegrálni. Ezzel a szív problémák után a cukorbetegség lenne a következő lépcsőfok, amit az Apple igyekezne leküzdeni. Bár gyógyír jelenleg nincs a betegségre, a korai felismerése sokban segíti a beteg későbbi életminőségén.
Az Apple Watch ebben segíthetne, amennyiben a folytonos minitorozásnál azt látja a Watch, hogy valami nincs rendben, javasolhat egy hivatalos orvosi konzultációt, ahol teljes bizonyossággal kideríthető a beteg állapota.

Ezek mellett a Watch javasolhat még ételeket is, amennyiben észleli, hogy folyamatosan esik a vércukrunk vagy ellenkezőleg sokáig túl magas.

Sajnos azonban ez a technológia még nem áll készen, így nem valószínű, hogy a következő években egy ilyen tudású Watch-okat tudnánk venni az Apple Store-okban.
Az Apple folyamatosan dolgozik a technológia megalkotásán, melyben rengeteg orvos is részt vesz. Reméljük, hogy sikeresek lesznek a fejlesztések, s még egy lépéssel közelebb leszünk, hogy az Apple Watch ne csupán egy sport eszköz, hanem egy egészségügyi monitorozó egység legyen.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑