Hírek apple watch

Dátum: 2017-05-25 | írta: Tocso

0

Az Apple Watch-nál nincs pontosabb okos-óra a piacon

iCentre

Hét okos-karkötőt mértek össze egymással több teszt során, számunkra nem meglepő, hogy az Apple Watch lett a legjobb.

Talán az okos-karkötő nem is a megfelelő jelző, hisz az Apple Watch is inkább óra, de a többi termék esetében sem tökéletes a megfogalmazás. A hordható okos-eszközök piacának legjobbjait mérették össze többféle szempontból. A termékek közt volt a  Basis Peak, a Fitbit Surge, a Microsoft Band, a Mio Alpha 2, a PulseOn, a Samsung Gear S2 és természetesen az Apple Watch.

A kutatók azt vizsgálták mennyire pontos az eszközök pulzus mérése, elégetett energia számlálója, illetve az aktivitás mérés. Ehhez 29 férfit és 31 nőt kértek fel, feladatuk pedig a mozgás volt.

A mérésekhez szükség volt etalon eszközre is, tehát egy tényleges orvosi eszközre, ami majdnem pontosan megadja ezeket az adatokat. A hibaszázalék itt kb. 5% körülire tehető.

Az Apple Watch kiemelkedően jól teljesített a pulzus mérésen és lépésszámlálásban, itt a hibaarány 5 % alatt maradt.  Ugyan csak jól szerepelt az elégetett energia mérésekor, mivel itt sikerül pontos mérést végeznie minden esetben.  A többi eszköz ezeken a mérésekor sok esetben 10-15%-os, de a PulseOn például volt mikor ennél jóval nagyobb hibaszázalékkal mért.

Összességében a kutatók megállapították, hogy ezek az eszközök alkalmasak a pulzus mérésre. Az elégetett kalória számlálására viszont jó részük alkalmatlan, túl magas a hibaszázalékuk.
Továbbá azt is megállapították, hogy ezek az eszközök a mozgásunkat elég elfogadható módon monitorozzák, így sportolásra alkalmasak.

Számunkra pedig a legfontosabb, hogy az Apple Watch érte el a legjobb értékeket, ami jól példázza az Apple minőségi munkáját. A legrosszabbul a Samsung Gear S2 szerepelt, szóval lesz még mit fejlesztenie eszközükön, hogy olyan jó legyen, mint a most bemutatott Galaxy S8 telefonjuk.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vissza a tetejére ↑